Els Mossos demanen que la ciutadania 'no se sumi' als actes per Trapero

El cos reclama que es "mantingui al marge de debats polítics" tant als agents com al major, que ha exigit que "no es faci ús públic de la seva imatge" en la commemoració dels atemptats

11 agosto 2018 14:48 | Actualizado a 11 agosto 2018 14:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Mossos d'Esquadra han emès un comunicat per demanar als catalans que obviïn les crides a homenatjar el major Josep Lluís Trapero, que estava al capdavant del cos durant els atemptats del 17-A. Així, els agents reclamen als ciutadans que ignorin actes que "proposen utilitzar la imatge del major Trapero durant l’acte d’homenatge a Barcelona a les víctimes dels atemptats del 17-A".

"Els Mossos d'Esquadra demanen a la ciutadania que no se sumi a aquestes iniciatives amb què es pretén reconèixer la tasca del major al capdavant dels Mossos d’Esquadra durant els atemptats", afirma el cos en la nota feta pública poc després de saber-se que l'ANC i Òmnium han convocat a la porta de la presó de Lledoners el proper dia 17 a la tarda per homenatjar el major i l'exconseller d'Interior Joaquim Forn. "El cos demana que es mantingui al marge de debats polítics els Mossos d’Esquadra i al major Trapero aprofitant aquests actes d’homenatge a les víctimes dels atemptats", afegeix el comunicat.

En aquest sentit, els Mossos asseguren que aquesta és "una petició formulada pel mateix major Trapero, que ha comunicat a Prefectura la seva voluntat que no es faci un ús públic de la seva imatge" durant els actes de commemoració dels atemptats "ni tampoc en d’altres amb reivindicacions polítiques".

Per últim, els agents afirmen que "tot el cos agraeix les mostres d’agraïment que està rebent de la ciutadania per la feina que els Mossos, juntament amb els cossos d’emergències, van dur a terme durant l’atac terrorista" de 2017.

Comentarios
Multimedia Diari