La Fiscalia de Tarragona vol més informació sobre el referéndum de l’1-O

Ha enviat peticions als alcaldes que ja estan imputats en la causa per determinar si van autoritzar deixar locals municipals pels comicis

21 mayo 2018 20:21 | Actualizado a 23 mayo 2018 10:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fiscalia de Tarragona ha enviat escrit als alcaldes que ja figuren com a investigats en la causa oberta pels comicis de l’1 d’Octubre per determinar si ells van donar autorització perquè s’utilitzessin espais municipals per realitzar les votacions del referèndum. Segons ha pogut constatar el Diari, almenys tres d’aquests alcaldes van rebre ahir la comunicació i en els tres casos són idèntiques.

D’aquesta manera, el Ministeri Públic fa un pas més en les diligències d’investigació obertes contra els alcaldes de Reus, Amposta, Torredembarra, Cunit, Sant Carles de la Ràpita i Deltebre. Cal recordar que els de Valls i Ferran Bel de Tortosa són aforats i, per tant, les seves causes se segueixen al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el cas de Valls i en el Tribunal Supremo en el de la capital del Baix Ebre.

Fonts municipals van indicar al Diari que a primera hora de la tarda havien rebut per fax la comunicació de la Fiscalia, que estava composta per un sol foli. En l’escrit es demanava informació sobre si en el referèndum del passat 1 d’octubre s’havien cedit espais municipals perquè els veïns poguessin votar. En cas afirmatiu se sol·licitava si l’alcalde havia donat permís per obrir els centres municipals

Cal recordar que els sis alcaldes que van ser citats a declarar davant la Fiscalia el setembre es van presentar però es van negar a fer-ho. Van defensar que no havien fet res malament així com el dret a votar.

Comentarios
Multimedia Diari