Dos detinguts en l'operatiu antidroga contra dos narcopisos a l'Eixample

Els Mossos han detectat que alguns traficants estarien sortint del Raval per la pressió policial

13 noviembre 2018 07:24 | Actualizado a 13 noviembre 2018 09:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones en un operatiu antidroga per desmantellar dos narcopisos al mateix edifici del carrer Villarroel de l'Eixample. Hi ha també quatre persones identificades o en procés de ser-ho. Els agents han fet escorcolls en aquests dos habitatges després de constatar que alguns traficants estarien sortint del Raval per situar els seus punts de venda de droga a l'Eixample. De fet, aquests dos narcopisos són els primers detectats en aquest districte. Aquests moviments s'estan fent especialment després de la macrooperació de fa un parell de setmanes a Ciutat Vella i de l'increment de la pressió policial en aquesta zona. La investigació d'aquests dos punts va començar a partir d'informacions dels veïns i ha estat ràpida, segons han explicat fonts policials. El consum es feia al terrat.

El 29 d'octubre un macrooperatiu dels Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana, va desmantellar desenes de punts de venda de droga i van detenir 58 persones, de les quals 18 han ingressat a presó. 

D'altra banda, durant l'última reunió de la Junta de Seguretat Local de Barcelona es va acordar una reorganització dels Mossos d'Esquadra per tal d'incrementar des de l'1 de novembre la presència policial d'agents uniformats a Ciutat Vella.

Aquests dos factors han provocat que alguns traficants hagin decidit traslladar els seus narcopisos a altres punts de Barcelona, com l'Eixample.

Vigilància especial a l'Eixample i a Sants

Josep Maria Pujol, cap d'investigació de l'Eixample, ha explicat que aquesta operació és conseqüència directa del dispositiu de Ciutat Vella de fa quinze dies. Els Mossos d'Esquadra van posar en marxa una campanya de vigilància perquè tenien indicis que els narcopisos es podrien reubicar a l'Eixample i a Sants, els dos districtes més propers al Raval. Pujol ha constatat que la pressió policial és molt forta ara mateix a Ciutat Vella, i per això els traficants busquen altres zones per operar. 

El 5 de novembre es detecten aquests dos pisos del carrer Villarroel, i en un període molt curt de temps s'ha pogut acreditar la venda de droga i recollir els indicis per poder fer les entrades d'aquest dimarts. En aquest sentit, la col·laboració dels veïns ha estat "cabdal", ha dit Pujol, que ha indicat que ràpidament van rebre queixes i avisos que han permès una actuació ràpida. 

Consum al terrat

Un dels elements que expliquen aquesta rapidesa és el fet que els clients pugessin al terrat a consumir la droga un cop comprada, el que originava moltes molèsties als veïns. La manera d'actuar dels traficants és "exactament la mateixa" que al Raval, però a Ciutat Vella els clients consumeixen normalment al mateix narcopis, ha precisat Pujol. En els pisos de Villarroel no s'han trobat indicis en aquest sentit, però no es descarta que també passés. 

Un dels dos pisos s'entregarà ja aquest dimarts al seu propietari, però l'altre encara no. S'estan fent les gestions perquè no quedi obert. Si tornen les persones que estan ocupant-lo en un període d'una o dues setmanes es farà el desnonament i quedarà buit, ha afegit el cap d'investigació de l'Eixample.

Al marge dels dos detinguts hi ha quatre persones identificades o en procés de ser-ho. Dues s'han enviat directament a Estrangeria i ja depenen de les gestions de la Policia Nacional. Les altres dues passaran primer per la comissaria dels Mossos per ser identificades i després seguiran el mateix circuit.

Comentarios
Multimedia Diari