Pengen dues pancartes contra Felip VI a Barcelona

Els Mossos han comprovat l'ancoratge del primer cartell i no el retiraran

17 agosto 2018 08:03 | Actualizado a 17 agosto 2018 08:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest dijous cap a les 11 de la nit han penjat una pancarta d'uns quinze metres contra la presència del rei Felip VI a la cinquena planta d'un edifici situat al número 9 de la plaça Catalunya de Barcelona, espai on es farà l'homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Al cartell hi ha escrit en anglès "El rei espanyol no és benvingut als Països Catalans". Durant aquest divendres a la matinada l'equip de muntanya dels Mossos d'Esquadra han treballat per comprovar l'ancoratge del cartell i a la part baixa de l'immoble s'ha establert un perímetre de seguretat per si cau.

Els agents han comprovat que no hi ha risc per la ciutadania i per aquesta raó han detallat que no retiraran la pancarta. Paral·lelament, la policia catalana està fent gestions amb els titulars de l'edifici per saber si havien donat el vistiplau perquè es penges el cartell.

Tot i que hi ha una part de la pancarta que no està ben amarrada, concretament on hi ha una imatge del rei cap per avall, els mossos han determinat que no hi ha risc que caigui.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el president de la Generalitat, Quim Torra, considera que la pancarta "s'emmarca dins els temes de la llibertat d'expressió" que entén que és un "principi constituent". Amb tot, ha precisat que la competència per retirar-la és de l'Ajuntament de Barcelona.

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, es va desplaçar fins a la plaça per assessorar els activistes i circumscrit l'actuació en un exercici de "llibertat d'expressió".

Pengen una segona pancarta davant el Pla de l'Os

Aquest dijous al matí ha aparegut una segona pancarta a la Rambla de Barcelona, just davant del mural el Pla de l'Os de Miró, on es va aturar la furgoneta que conduïa Younes Abouyaaqoub ara fa un any.

Al cartell s'hi pot llegir en anglès "les seves guerres, els nostres morts. Catalunya en solidaritat amb les víctimes" i hi ha un dibuix amb la silueta del monarca. Aquest és el segon lloc on es farà un acte de record a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Concretament, a les deu matí les autoritats i les famílies de les víctimes faran una ofrena floral sobre el mosaic de Miró. El cartell penjat al Pla de l'Os s'afegeix a la pancarta penjada dijous a la nit a plaça Catalunya.

 

Comentarios
Multimedia Diari