Plantar creus a les platges necessitarà un permís

La Generalitat considera que es tracta d’un «ús intensiu» d’aquest espai i demanarà als organitzadors o bé a l’Ajuntament que n’informin

25 mayo 2018 11:18 | Actualizado a 25 mayo 2018 11:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Generalitat exigirà autorització per plantar creus a les platges catalanes. Tal com va avançar ahir el diari El País, el Departament de Territori i Sostenibilitat considera que es tracta d’un «ús intensiu» de la platja, que requereix un permís que ha de sol·licitar l’entitat organitzadora o bé l’Ajuntament que es faci ressò de l’acció.

La plantada de creus grogues al litoral català per part de grups d’independentistes ha derivat en enfrontaments en alguns municipis catalans entre partidaris i detractors de la iniciativa.

El mateix rotatiu també explica en la seva informació que la Generalitat de Catalunya demanarà a més un informe municipal sobre l’acció i sol·licitarà als organitzadors que detallin les característiques de la mateixa: metres quadrats que s’ocuparan a la platja, la franja horària en què estaran instal·lades les creus, etc.

«Prou perquè ens permeti saber les característiques del muntatge», explica una portaveu de Territori i Sostenibilitat.

L’Ajuntament tindrà un mes per elaborar l’informe sobre l’actuació, que haurà de remetre a Territori i Sostenibilitat. Al seu torn, la Generalitat tindrà un termini màxim de quatre mesos per respondre als organitzadors si autoritza o no la plantada de creus, sense necessitat d’esgotar els temps en cada cas.

Si la Generalitat no autoritza la plantada de creus, sigui perquè no s’hagi demanat permís o perquè no compleixi amb els requisits necessaris, considera que el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient és el competent per sancionar els organitzadors.

En el cas que es tracti d’una autorització en què s’incompleix algun dels requisits, és la Generalitat l’encarregada de les mesures sancionadores.

L’alcalde de Mataró hauria estat el primer Ajuntament que hauria pres cartes en el polèmic tema de les creus. Dimecres passat, el socialista David Bot va enviar una missiva informant Territori i Sostenibilitat que diumenge es preveu una plantada de creus, sense que els organitzadors tinguin cap autorització.

La Generalitat va rebre ahir a la tarda l’escrit de Bot. La plantada de creus de Mataró serà la primera en què s’aplicaran les mesures anunciades per la Generalitat.

Campanya de les joventuts del PP

Per la seva part, les joventuts del PP català (NNGG de Catalunya) van llançar ahir una campanya contra la presència de simbologia independentista als carrers i espais públics.

En declaracions als mitjans, la líder de NNGG Catalunya, Irene Pardo, va instar els alcaldes i regidors independentistes a «mantenir la pluralitat i la neutralitat de l’espai públic perquè la simbologia independentista només provoca enfrontament, divisió i xoc entre veïns».

I va argumentar recordant la baralla entre independentistes i detractors a la platja de Canet de Mar (Barcelona) el cap de setmana: «Posar simbologia independentista com creus grogues i llaços grocs provoca enfrontament».

La campanya porta per lema ‘El groc al groc’, un joc de paraules que insta a tirar al contenidor groc de plàstic els llaços grocs que es col·loquen als carrers de Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari