Un centenar de membres del CDR criden 'dimissió' i 'covards' a la seu d'ERC de Barcelona

Demanen que s'alliberi als presos sobiranistes i carreguen contra el president del Parlament, Roger Torrent i el vicepresident del Govern, Pere Aragonès 

19 octubre 2018 18:35 | Actualizado a 23 octubre 2018 11:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un centenar de membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) s'han concentrat aquest divendres a la tarda davant la seu d'ERC a Barcelona al crit d''independència o dimissió' i 'covards a casa'.

Els assistents han protestat perquè consideren que el partit d'Oriol Junqueras -que aviat complirà un any a la presó- no està fent prou per avançar cap a la independència de Catalunya.

La porta d'entrada a la seu es trobava tancada i amb la persiana completament baixada, i diversos agents dels Mossos d'Esquadra l'estaven custodiant. També s'han sentit proclames com 'botiflers' i 'votem, guanyem', i s'han exhibit cartells amb el lema 'Sense desobediència no hi ha independència'. 

Els CDR havien convocat la protesta a través de les xarxes socials, i també en altres punts, com a la seu del PDeCAT a la capital catalana.  L'eventual negociació pressupostària entre el Govern central i els partits sobiranistes també s'ha esmentat en les consignes i amb un missatge clar que els CDR rebutgen qualsevol diàleg: "Els pressupostos que els hi fiquin pel cul".

Crítiques als Mossos 

Una de les assistents ha llegit un manifest que acusa els partits independentistes de no estar promovent la independència, i ha conclòs: "Apartareu-vos que vindran uns altres". 

També ha criticat que els mateixos partits cridin a la mobilització i després "enviïn els mossos", en al·lusió a les càrregues policials que va haver-hi davant del Parlament el passat 1 d'octubre. 

S'ha demanat també la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch, encara que és del PDeCAT i no d'ERC, i s'han cridat consignes com "fora els feixistes dels mossos d'esquadra".

Alguns dels càntics de protesta s'han personalitzat contra el president del Parlament, Roger Torrent, i el vicepresident del Govern i 'número tres' d'ERC, Pere Aragonès, als quals han cridat 'traïdors' i els han advertit que 'ni oblit, ni perdó'.

Per contra, els assistents sí que consideren que Junqueras està fent una mica més per la independència que el seu propi partit, ja que han cantat que ERC "no es mereix" el seu president, i han demanat que s'obrin les presons perquè surtin els presos sobiranistes. 

Els assistents també han clamat per la "unitat" dels partits independentistes, després de les discrepàncies reiterades de JxCat, ERC i la CUP en les últimes setmanes. 

Comentarios
Multimedia Diari