Una pedalada per tot Catalunya reclamarà la llibertat dels presos

Sortirà de Lleida dilluns i farà parada a la presó del Catllar, on hi ha Carme Forcadell

18 agosto 2018 11:34 | Actualizado a 18 agosto 2018 11:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una pedalada reivindicativa sota el nom de ‘Pedalem per als presos polítics’ recorrerà Catalunya durant una setmana per reclamar l’alliberament dels polítics presos. Sortirà dilluns al matí des de Lleida i es dividirà en set etapes. Farà parada als centres penitenciaris on hi ha presos polítics.

Pedalem per la Independència, entitat promotora de la iniciativa, fa una crida a la ciutadania a participar-hi, pedalant o en els actes i activitats paral·lels als municipis on finalitzarà cada etapa. 

La primera etapa sortirà dilluns, dia 20, a les 9 h, des de la plaça de la Paeria de Lleida. Passarà per Puigvert de Lleida, Castelldans, Cervià de les Garrigues, Vinaixa, Vimbodí, l’Espluga de Francolí, Montblanc, Picamoixons, Serradalt, el Rourell, Vilallonga del Camp, el Morell, la Pobla de Mafumet i Tarragona. A les 18.30 hores està prevista la pedalada que portarà els participants fins a la presó de Mas d’Enric, al Catllar, on hi ha l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell. 

El segon dia, dimarts 21, els ciclistes sortiran a les 8 hores des de la plaça de la Font de Tarragona i arribaran a Barcelona, després de passar per Torredembarra, Creixell, Coma-ruga, Calafell, Cunit, Cubelles, Vilanova i la Geltrú, Sitges, Garraf, Castelldefels, Gavà, Viladecans, el Prat de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat. 

El tercer dia, dimecres 22, els participants aniran fins a Girona. Començaran l’etapa davant del Palau de la Generalitat i passaran per Sant Adrià del Besòs, Santa Coloma de Gramanet, Martorelles, Vilanova del Vallès, la Roca del Vallès, Santa Agnès de Malanyanes, Llinàs, Sant Celoni i Hostalric. 

La quarta etapa, dijous 23, arrencarà de la plaça del Vi de Girona i portarà els ciclistes fins a Vic, després de creuar Salt, Bescanó, Anglès, Osor, Sant Hilari Sacalm, Espinelves, Sant Julià de Vilatorta i Calldetenes. 

Divendres 24, l’arribada serà a Manresa, després de passar per Vic, Malla, Tona, Hostalets de Balenyà, Centelles, Sant Quirze de Safaja, Castellterçol, Moià, Calders, Artés, Sant Fruitós de Bages. Al vespre, es farà una pedalada popular des de davant de l’ajuntament fins a la presó de Lledoners, on es farà una cantada popular per donar suport a Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Raül Romeva, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull. 

El sisè dia, dissabte 25, els participants es dirigiran des de Manresa fins a Ripoll, tot passant per Santpedor, Sallent de Llobregat, Balsareny, Navàs, Puig-reig, Gironella, Berga, Vilada i Borredà. 

La darrera etapa, diumenge 26, arribarà fins a Figueres. Vallfogona del Ripollès, Olot, la Canya, Sant Joan de les Fonts, Castellfollit de la Roca, Sant Jaume de Llierca, Besalú, Navata i Vilafant, són les poblacions per on discorrerà. Al vespre, una nova pedalada popular portarà els participants i totes les persones que vulguin fins a la presó de Puig de les Basses, on hi ha Dolors Bassa. 

Les persones interessades poden trobar més informació i inscriure’s a la pedalada al web www.pedalemperlaindependencia.com.

Comentarios
Multimedia Diari