La seguretat de l'Estació del Camp perilla en plena alerta antigihadista

Per ara, els treballadors que s'encarreguen de la seguretat continuen fent el servei tot i no cobrar la nòmina, però no saben fins quan

19 mayo 2017 20:56 | Actualizado a 24 diciembre 2019 21:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La seguretat a l’estació d’alta velocitat del Camp de Tarragona es troba al llindar de l’abisme en un moment en el qual l’Alerta Antiterrorista es troba ja al Nivell 4 (risc alt) dels 5 possibles amb l’amenaça gihadista al punt de mira.

Els guardes de seguretat del Camp, i també els de l’estació de trens de Tarragona i les patrulles de vigilància de les vies, es troben en una situació econòmicament ja insostenible, el que podria tenir repercussions en la seguretat ciutadana si decideixen no oferir el servei.

L’origen de la situació es troba en els impagaments que l’actual empresa adjudicatària del servei de seguretat de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), Seguridad LPM, està realitzant sobre els 803 treballadors que té a tot l’Estat, 37 a la província de Tarragona i 8 en el cas concret de l’estació d’alta velocitat.

Segons explica l’interlocutor dels treballadors de l’Estació del Camp, Albert Gilabert, LPM els deu la nòmina del mes de novembre. A més a més, la falta de liquiditat de l’empresa fa que, avui dia, no es pugui abonar la paga de Nadal ni la nòmina corresponent al mes de desembre. «No és una situació nova. D’ençà que LPM gestiona el servei, el 2013, els pagaments es fan amb retard i és insostenible», explica Gilabert.

En aquest sentit, assegura que alguns companys «aviat no podran anar a treballar» i que pròximament es posarà en marxa una campanya entre els mateixos vigilants de l’estació per fer donacions d’aliments a aquells companys que tenen dificultats per arribar a finals de mes. «La situació crea malestar i és que només pensem en si cobrarem o no a final de mes», explica Gilabert.

 

En concurs de creditors

Els constants retards en els pagaments posava en evidència la mala situació econòmica de Seguridad LPM, amb seu a l’Hospitalet de Llobregat. Finalment, ahir, l’administrador i màxim responsable de l’empresa, Lorenzo González Díaz, feia públic un comunicat dirigit als treballadors per informar de la situació d’insolvència, posant en relleu la «impossibilitat d’atendre l’immediat pagament de salaris dels nostres empleats».

Per tal de garantir la viabilitat de l’empresa, González explica en aquesta mateixa nota informativa que «la voluntat (...) és dur a terme un procés concursal». D’aquesta manera, divendres passat, 4 de desembre, Seguridad LPM feia la sol·licitud de concurs de creditors voluntari davant el Jutjat Degà de Barcelona, un procediment que, a través de la supervisió del jutge i el nomenament d’una Administració concursal, intenta donar una solució a les obligacions que l’empresa té pendents.

De fet, segons informacions publicades en altres mitjans de comunicació del país, LPM té uns deutes de més de 12 milions d’euros entre Hisenda i la Seguretat Social. Aquesta situació es deu, segons Lorenzo González, a la «conjuntura econòmica del país en general i en particular del sector de serveis».

Tot i que el comunicat es va donar a conèixer ahir a través de la pàgina web del Comitè LPM de Barcelona, ahir a la tarda, l’interlocutor del Camp de Tarragona, Albert Gilabert, assegurava que l’empresa no li havia comunicat res personalment. «Tinc la nota perquè me n’ha fet arribar un company», es lamentava, i afegia: «No tenen dignitat, vergonya, honor ni honra».

Comentarios
Multimedia Diari