L'escola britànica que s'havia d'instal·lar a Boscos de Tarragona se'n va al Catllar

El centre vol començar la construcció immediatament per iniciar-hi el curs al setembre

19 mayo 2017 20:18 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Punt i final a la polèmica sobre la construcció d'una escola privada britànica en uns terrenys municipals del barri de Boscos de Tarragona. El centre ha decidit traslladar el projecte al Catllar, a uns terrenys privats a l'entrada del municipi des de l'A-7. D'aquesta manera, vol evitar el retard en l'inici de les obres –a Tarragona estaven pendents de resoldre dos recursos presentats pels veïns del barri i l'altra escola que volia optar als terrenys– i acabar amb la polèmica que s'havia generat. Així ho ha explicat a l'ACN la directora de l'escola Jigsaw British School, Laia Monguió, que ha expressat la seva voluntat que les obres comencin immediatament per poder iniciar el curs al setembre a les noves instal·lacions.

Monguió ha detallat les dues raons que els han fet renunciar als terrenys de Boscos i optar per construir la nova escola al Catllar. D'una banda, el fet que "el procés administratiu amb l'Ajuntament de Tarragona s'ha allargat massa en el temps", i és que haver de respondre els dos recursos que hi ha registrats hauria retardat el projecte entre quatre i sis mesos més. D'altra banda, "nosaltres teníem molt clar que no volíem iniciar un projecte educatiu en un entorn on no és favorable per al desenvolupament normal dels nostres alumnes", ha sentenciat la directora. I és que "anant a un lloc on hi ha una polèmica social entre els polítics i els veïns de Boscos", ha dit, situa el centre "involuntàriament al mig". D'aquesta manera, han volgut posar punt i final a la polèmica.

Segons ha explicat, el projecte educatiu i pedagògic no varia, l'únic que canvia és el lloc. "Hem buscat una ubicació en la qual es pogués desenvolupar el projecte educatiu que ja tenim decidit", ha manifestat, "molt enfocat al contacte amb la natura". Així, "anem a un lloc que ens permetrà créixer a tots els nivells, i que ens permetrà obrir l'escola al setembre", ha afirmat.

El nou espai ja és propietat de l'escola, i el sòl està urbanitzat i definit com a terreny de discreció privada educativa. L'únic que cal fer ara és "reencaixar el projecte arquitectònic, presentar-lo a l'Ajuntament del Catllar i començar a construir", ha relatat Monguió. Si tot va bé, al setembre començaran el curs a la nova escola, que oferirà places per nens i nenes des de llar d'infants fins a primer de primària. Cada any, l'oferta anirà creixent amb els alumnes fins arribar a l'equivalent a segon de Batxillerat.

Cal recordar que el centre, com totes les escoles britàniques, depèn exclusivament del British Council i segueix la part curricular que marca aquesta institució. La part pedagògica la determina cada escola de manera particular.

 

Comentarios
Multimedia Diari