Arqueòlegs troben restes romanes a les Muntanyes de Prades, a 1.000 metres d'altura

Els investigadors han catalogat diversos jaciments, alguns militars, des d'època romana fins a la Guerra Civil

19 mayo 2017 19:09 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Unes prospeccions arqueològiques han permès trobar restes romanes a 1.000 metres d'altura a les Muntanyes de Prades (Alt Camp-Baix Camp-Conca de Barberà), informa l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC).

Les prospeccions s'emmarquen en dos projectes d'investigació sobre la guerra en època romanorepublicana i la segona Guerra Púnica al Camp de Tarragona, per la qual cosa s'han centrat a punts militarment estratègics.

Els investigadors han catalogat diversos jaciments, alguns militars, des d'època romana fins a la Guerra Civil.

Destaca la troballa d'un petit jaciment romà, possiblement un punt de vigilància a 1.000 metres d'altura a les Muntanyes de Prades.

S'han localitzat monedes de mitjans del segle I aC i IV dc, que semblen indicar dos moments d'ocupació diferenciats i projectils per a fondes.

D'altra banda, també s'ha treballat al setge del Monestir de Santes Creus (1809) en la Guerra del Francès, s'han localitzat moltes bales a prop del monestir i ara es referenciaran amb GPS, cosa que permetrà als investigadors traçar un mapa de dispersió i analitzar les trajectòries.

Finalment, s'han documentat unes trinxeres de la Guerra Civil sobre un turó al terme de la Secuita, on s'ha recuperat nombrós material, beines i projectils encara per disparar.

Totes aquestes restes s'estan netejant i classificant amb la certesa que aportaran noves dades històriques, i aquells relacionats amb els conflictes d'època moderna es podran contrastar amb la documentació escrita.

En els treballs arqueològics hi han participat deu persones a vint punts dels municipis de Tarragona, el Catllar, Renau, la Secuita, Nulles, Aiguamúrcia, el Rourell, Valls, Alcover i les Muntanyes de Prades.

Comentarios
Multimedia Diari