L'Hotel Sport incentiva les activitats que vinculen el món del vi i la natura

Aquesta setmana ha estrenat els maridatges de vins amb flors. Un expert en botànica i un sommelier dirigeixen la sessió

19 mayo 2017 18:58 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Hotel-Hostal Sport de Falset ha fet una aposta decidida per les activitats que fusionen el respecte al medi ambient i la natura amb el món de l’enoturisme. En aquest sentit, recentment ha ampliat l’oferta de propostes amb la incorporació de maridatges de vins i flors, sota la direcció d’un botànic, Evarist March de l’empresa Naturalwalks i també assessor gastrobotànic del Celler Can Roca, i el sommelier Carles Aymarich, el qual va ser durant set anys el cap de sommeliers del Celler Can Roca.

«Cada any incorporem activitats diferents i hem apostat pels maridatges de vins amb flors perquè hi ha una tendència a l’alça de l’ecoturisme i del turisme amb una certa sensibilitat pel territori que trepitja», explica la gerent de l’Hotel-Hostal Sport, Marta Domènech. La filosofia de la iniciativa és descobrir el territori, les seves riqueses i conèixer-les des del respecte cap a la natura. L’activitat està pensada per a grups i empreses que realitzen estades de negocis al Priorat.

De fet, més de quaranta persones vinculades amb l’enoturisme de tot Catalunya van participar aquest dilluns en la primera sessió. El maridatge va ser amb els vins Partida Bellvisos Blanc, de René Barbier i Sara Pérez, i Planetes de l’Ester Nin, i les flors escollides van ser la lantana i l’agrella. «L’exercici consisteix a utilitzar les flors per veure com reaccionen diferents estils de vins, perquè hi ha flors ben petites que són més potents que el vi», senyala el sommelier Carles Aymarich. En aquest sentit, l’expert en botànica Evarist March explica que «la selecció de les flors depèn de la natura. Això fa que el treball sigui més complex, ja que collim les flors en l’àmbit silvestre». Pel que fa a les sensacions que experimenten els participants, Aymarich destaca que «el que busquem és saber que passa amb el vi quan tens la flor a la boca, és a dir, descobrir si la flor realça el vi o a la inversa, si augmenten els gustos anisats o més vegetals, etc.».

Turisme sostenible

Aquesta nova activitat s’inclou en un extens programa de propostes al voltant del turisme sostenible. L’ús de bicicletes elèctriques, els passeigs a cavall pels entorns naturals, la descoberta dels camins del vi i de l’oli antics, etc. formen part de les iniciatives ofertes. «Cada cop hi ha més gent interessada per aquest tipus d’activitats en concret», afirma la gerent de l’Hotel-Hostal Sport.

Comentarios
Multimedia Diari