La Germandat del Sant Crist de Lepant de Valls acusa d'incitació a l'odi dos veïns per comentaris a Facebook

Denuncien que un dels autors treballa al departament de Cultura de l'Ajuntament. Els posts feien referència a les processons de Setmana Santa

19 mayo 2017 15:36 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Josep Cruset 

La Germandat del Sant Crist de Lepant i la Mare de Déu del Roser de Valls acusa d'incitació a l'odi dos comentaris al Facebook dels que son autors dos vallencs relacionats amb els moviments d'esquerra anticapitalista i independentista. "On van els musulmans amb burka i niqab"", diu un post de Naki Mariné, sobre una fotografia de les processons de la Setmana Santa de Valls. "Molts dels ultracatòlics de la foto deuen ser uns racistes queixant-se dels musulmans de com van vestits, de la seva cultura i religió...", afegeix un comentari de Danius Bellviure. Les publicacions ja han desaparegut dels perfils de Facebook d'aquests usuaris.

En un comunicat emès avui, la Germandat del Sant Crist de Lepant denuncia especialment el fet que el comentari de Mariné provingui d'una persona "que està en funcions públicques en el departament de Cultura del nostre Ajuntament". L'escrit diu textualment que "el dia dissabte 08/04 va ocórrer un acte per part de diversos ciutadans de la nostra ciutat el qual qualifiquem de molt greu i així ho fem públic, per què creiem que actes d'aquest indole no poden quedar impunes i veiem que ataquen la nostra germanor i les nostres ideologies i fins i tot a les nostres persones. Des de la germanor estem totalment en contra d'aquests actes d'alteració de l'odi, racisme i xenòfobs".

El comunicat, signat per la Junta de Govern de la Germandat, afirma que "no entenem com hi ha persones que estan en funcions públiques en el departament de cultura del nostre ajuntament, el qual no té cap culpa, però el qual si creiem en què han de posar punt final a tenir en nòmina a persones amb aquesta actitud i pensaments racistes i xenòfobs, ja que són persones pagades amb sous públics i els quals també contribuïm els ciutadans de Valls, creiem que no mereixem a persones d'aquesta índole en el nostre ajuntament i més encara tenint tracte amb nens i nenes menors a càrrec seu, persones que exalten l'odi que ens qualifiquen de racistes per només ser cristians i defensar les nostres tradicions religioses siguin al carrer o en temples sagrats com les nostres esglésies. Aquesta persona en concret s'hauria d'en recordar que el seu pare ja difunt va ser Confrare d'una confraria i tenir una mica més de respecte per les nostres tradicions i cultura religiosa. Òbviament demanem el màxim respecte cap a les nostres creences i la nostra religió i simplement al qual no comparteix aquesta ideologia que ens respecti i no que ens ataqui".

Des de la Germandat esperen "una rectificació publica per part del Sr. Marine, on públicament ens demani perdó per les seves paraules comeses el dia 08/04 a les xarxes socials en contra de la nostra Germandat en cas contrari emprendrem accions legals contra la seva persona". Finalment, la Junta de Govern de l'entitat agraeix "a l'Ajuntament de la nostra ciutat més personalment al Sr. Albert Batet i a l'Agrupació de Confraries i Germandats de la Setmana Santa de Valls pel seu suport cap a nosaltres i per la seva total en contra de les paraules del Sr. Marine".

 

 

GERMANDAT DEL SANT CRIST DE LEPANT I LA MARE
DE DÉU DEL ROSER DE VALLS
Dia dissabte 08/04 va ocórrer un acte per part de diversos ciutadans de la nostra ciutat el qual qualifiquem de molt greu i així ho fem públic, per què creiem que actes d'aquest indole no poden quedar impunes i veiem que ataquen la nostra germanor i les nostres ideologies i fins i tot a les nostres persones. Des de la germanor estem totalment en contra d'aquests actes d'ALTERACIÓ DE L'ODI, RACISME I XENÒFOBS. Des de la germanor no entenem com hi ha persones que estan en funcions públiques en el departament de cultura del nostre ajuntament, el qual no té cap culpa, però el qual si creiem en què han de posar punt final a tenir en nòmina a persones amb aquesta actitud i pensaments racistes i xenòfobs, ja que són persones pagades amb sous públics i els quals també contribuïm els ciutadans de Valls, creiem que no mereixem a persones d'aquesta índole en el nostre ajuntament i més encara tenint tracte amb nens i nenes menors a càrrec seu, persones que exalten l'odi que ens qualifiquen de racistes per només ser cristians i defensar les nostres tradicions religioses siguin al carrer o en temples sagrats com les nostres esglésies. Aquesta persona en concret s'hauria d'en recordar que el seu pare ja difunt va ser Confrare d'una confraria i tenir una mica més de respecte per les nostres tradicions i cultura religiosa. Òbviament demanem el màxim respecte cap a les nostres creences i la nostra religió i simplement al qual no comparteix aquesta ideologia que ens respecti i no que ens ataqui. Des de la Germandat esperem una rectificació publica per part del
Sr. Marine, on públicament ens demani perdó per les seves paraules comeses el dia 08/04 a les xarxes socials en contra de la nostra Germandat en cas contrari emprendrem accions legals contra la seva persona.
Agrair a l'Ajuntament de la nostra ciutat més personalment al Sr. Albert Batet i a l'Agrupació de Confraries i Germandats de la Setmana Santa de Valls pel seu suport cap a nosaltres i per la seva total en contra de les paraules del Sr. Marine.
Junta de Govern de la Germandat
Dpt. Presidència
Germandat del Sant Crist de Lepant i la Mare de Déu del Roser de VallsLa Germandat del Sant Crist de Lepant i la Mare de Déu del Roser Valls acusa d'incitació a l'odi dos comentaris al Facebook dels que son autors dos vallencs relacionats amb els moviments d'esquerra anticapitalista i independentista. "On van els musulmans amb burka i niqab"", diu un post de Naki Mariné, sobre una fotografia de les processons de la Setmana Santa de Valls. "Molts dels ultracatòlics de la foto deuen ser uns racistes queixant-se dels musulmans de com van vestits, de la seva cultura i religió...", afegeix un comentari de Danius Bellviure. Les publicacions ja han desaparegut dels perfils de Facebook d'aquests usuaris

Comentarios
Multimedia Diari