Vilanova de Prades ja té bandera municipal oficialitzada

La Direcció General d'Administració Local ha aprovat l'expedient d'adopció de la bandera, que incorpora l'escut heràldic

19 mayo 2017 15:31 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Vilanova de Prades ja disposa de bandera local oficialitzada. El 3 d’abril de 2017, l’Ajuntament de Vilanova de Prades va trametre a la Direcció General d’Administració Local còpia de l’expedient d’adopció de la seva bandera. La proposta de la bandera municipal es va sotmetre al tràmit d’informació pública tal com marca la legislació vigent, i finalment, el ple de l’Ajuntament, en sessió del dia 24 de març de 2017, va aprovar la descripció de la bandera municipal amb el vot favorable de tots els regidors. Finalment, la Direcció General en va informar favorablement, per la qual cosa en queda oficialitzada.

Cal recordar que el 3 de març de 2015 es va donar conformitat a l’adopció de l’escut heràldic del municipi de Vilanova de Prades –element heràldic imprescindible legalment per poder adoptar bandera local– i que l’inici de l’expedient de la bandera local va tenir lloc en data 31 de maig de 2016, quan l’Ajuntament va sol·licitar assistència tècnica per a l’elaboració del projecte de bandera municipal i el 23 de desembre del mateix any, va aprovar inicialment una proposta de bandera. Complerts tots els requisits, i gairebé un any després de l’inici de l’expedient, Vilanova de Prades ja podrà hissar la bandera que l’identifica com a poble de Catalunya.

La bandera té la següent descripció vexil·lològica: «bandera apaïsada, de proporcions dos d’alt per tres de llarg, quarterada en aspa, groga, amb quatre pals vermells a dalt i a baix, i blau clar, amb un sembrat a portell de flors de lis grogues i un lambel modern vermell sobreposat a la part superior del sembrat; i amb un pal blanc, de gruix 1/4 de la llargària del drap a l’asta, amb el castell negre, de portes i finestres blanques de l’escut, d’alçària 3/8 de la del drap, i amplària 5/24 de la llargària del mateix drap, al centre.»


Escut del Consell de la Conca
D’altra banda, amb la unanimitat de tots els assistents, el ple del Consell Comarcal ha aprovat el nou escut oficial del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. A l’escut hi ha representada la façana d’un celler cooperatiu i una espiga. Aquests elements simbolitzen les dues grans zones geogràfiques de la comarca com són la Conca de Barberà estricta i la Baixa Segarra.

Es tracta d’un escut caironat (en forma de rombe) encapçalat per la corona mural dels consells comarcals. El seu interior és de color sinople (verd en heràldica) en al·lusió a la importància que el medi natural té per a la comarca.

Comentarios
Multimedia Diari