;
.

Este sitio web puede utilizar alguans "cookies" para mejorar su experiencia de anvegación Por favor, antes de continuar con su navegación por nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

aceptar
DIARI de Tarragona

Diari de Tarragona

Toda la actualidad de Tarragona

 • TGN
  24º
 • REU
  24º
 • CAM
  24º
 • TOR
  24º
 • VEN
  24º

El Renaixement del nucli antic

Publicado: 12:25 - 22/07/2016


Renaixement tot l’any. Aquesta frase es podia llegir fa uns anys en algunes façanes del nucli antic de Tortosa durant els dies de la festa de recreació històrica, en la qual ja es torna a trobar immersa la ciutat (fins diumenge). Els veïns reclamaven així una atenció especial per als barris més antics de Tortosa, que sovint havien estat oblidats però que durant uns dies tornaven a lluir i a bullir d’activitat.

Avui, el nucli antic de Tortosa s’ha transformat, però encara queda molt per fer. Cal destacar la feina realitzada durant deu anys a través del Pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat), inclòs dins la llei de barris i que ja ha finalitzat. Aquest pla, dotat amb 19 milions d’euros, ha permès donar una nova pell a carrers i places que s’havien anat degradant. La plaça de l’Absis, la de Sant Joan o la de Mossèn Sol en són només uns exemples. Però la feina continua. Avança la construcció de l’edifici de les delegacions de la Generalitat, que quan estigui enllestit portarà molta activitat a la zona, com ho fan també la biblioteca Marcel·lí Domingo o els jutjats. En l’àmbit social, s’han implantat programes interculturals per tal d’avançar en el coneixement mutu dels diferents col·lectius que hi viuen.

Però encara queda feina pendent. El barri del Castell o el de Sant Jaume tenen pendents actuacions importants. I també es pot avançar molt més en l’aspecte social.

De moment, aquest cap de setmana els carrers tornen a lluir al màxim, amb una Festa del Renaixement que retorna els veïns i visitants al passat d’esplendor de la ciutat al segle XVI.


comments powered by Disqus

MÁS NOTICIAS DE OPINIÓN & BLOGS