Este sitio web puede utilizar alguans "cookies" para mejorar su experiencia de anvegación Por favor, antes de continuar con su navegación por nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

aceptar
DIARI de Tarragona

Diari de Tarragona

Toda la actualidad de Tarragona

 • TGN
  20º
 • REU
  20º
 • CAM
  20º
 • TOR
  20º
 • VEN
  20º

Tortosa diu adéu a la Festa del Renaixement amb la gran desfilada

L'Ajuntament valora positivament l'edició que més ha crescut en espai i en nous ambients

Publicado: 19:15 - 25/07/2016


Els Abanderats de Tortosa, les famílies nobles, els integrants dels campaments, les agrupacions musicals i companyies estrangeres, el ball de Cavallets... Grup a grup, pas a pas, van anar desfilant per l’avinguda Generalitat ahir a la tarda tots els participants de la XXI Festa del Renaixement en un acte, la Gran Desfilada, que serveix a manera de resum i cloenda de l’esdeveniment que des de dijous va traslladar la ciutat de Tortosa a l’esplendor que va viure durant el segle XVI.

En poc més de tres dies, vora un centenar d’activitats han omplert el centre històric de Tortosa de gent, tortosines i tortosins, molts vestits d’època, i també un bon nombre de visitants vinguts d’arreu de les Terres de l’Ebre, Catalunya i també d’altres països.

El turista francès és un dels perfils més habituals entre el visitant estranger de la Festa del Renaixement, al qual cal afegir també enguany una visita organitzada d’uns 400 turistes russos que estan de vacances a la Costa Daurada.

Espectacles complets

Pel que fa a xifres concretes, els espectacles de pagament d’aforament limitat que s’han celebrat a diversos espais han assolit ocupacions superiors al 80 per cent de mitjana. Dissabte, el dia de major afluència de públic a la Festa, tots aquests espectacles van haver de penjar el cartell de complet.

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el regidor de la Festa, Domingo Tomàs, van realitzar diumenge al migdia una primera valoració de l’edició.

Bel va recordar que aquest és l’any en què la Festa del Renaixement més ha crescut en espai, portant ambients en zones fins ara poc freqüentades pel públic. Això ha permès esponjar les artèries habituals i facilitar els desplaçaments entre els diferents barris de la ciutat.

En aquest sentit, el regidor de Festes va valorar el fet que una part important del públic optés per fer una visita circular dels diferents espais, flanquejant el castell entre el Rastre i Remolins, contribuint d’aquesta manera a una millor distribució del públic pels diferents ambients del segle XVI.

Entre les novetats de la Festa, que es pretén consolidar de cara a edicions següents, hi ha el canvi d’emplaçament de l’espectacle dels Quicos «La Taverna d’Enrico», cap a la plaça Menahem Ben Saruq de Remolins, en la mesura que ha permès una millor accessibilitat al públic en general, i la nova taverna del Sirgador, a l’embarcador fluvial davant del Mercat, que ha absorbit una part dels visitants durant les hores nocturnes.


comments powered by Disqus

MÁS NOTICIAS DE EBRE