Alcalde de Miami Platja: «La festa de l'N-340 no es deixarà de fer»

Entrevista a Fran Morancho. Les Festes de Sant Jaume de Miami Platja, del 20 al 28 de juliol, compten amb més d’una setantena de propostes per a tothom

20 julio 2018 18:33 | Actualizado a 23 julio 2018 10:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Avui comencen les Festes de Sant Jaume de Miami Platja. Com es presenten?
La veritat és que aquest any amb un programa més ampli que d’altres anys. Hem augmentat molt la col·laboració publicoprivada. Una cinquantena d’empresaris locals han estat col·laboradors i patrocinadors. Ens estan ajudant a fer que sigui una festa amb més actes. Estem molt contents. 

Quins són els actes més destacats del programa? 
Dissabte és la festa de l’N-340. La desplacem per les obres de millora de l’avinguda. La festa es concentrarà entre la plaça de Tarragona i l’avinguda de Maria Cristina. La festa neix a partir del moment que deixa de passar la nacional pel mig del poble i decidim ocupar aquest espai. Hi haurà festa, jocs per als nens, batucada, inflables, jocs d’aigua, bitlles, etc. S’hi impliquen totes les entitats del poble. 

El festival Mar Musik és una de les propostes més esperades. 
Sí. És una festa més per als joves. Hi ha tot tipus de música: electrònica, latino, techno house, etc. També hi fan la festa de l’escuma. L’entitat que col·labora a organitzar-ho, cada any ho fa millor. 

Quan les obres de l’avinguda de Barcelona acabin, es deixarà de fer la festa de l’N-340? Com van els treballs? 
Jo crec que no es deixarà de fer. Segur que ens adaptarem a la nova urbanització. Les obres porten el ritme previst però són molt complexes. No és el mateix fer una casa nova que rehabilitar-la. Quan l’has de rehabilitar, mai saps què et pots trobar. Estem canviant el clavegueram, soterrant les línies elèctriques... i no pots deixar de donar servei. Això ho complica. 

Què suposarà la nova avinguda per al municipi? 
Suposarà un canvi molt important. Canviarà la manera de moure’ns, d’anar a comprar i la forma de relacionar-nos. Tenim tot el comerç aquí. L’avinguda de Barcelona és la nostra plaça major. 

Aquest any també s’ha inaugurat el Mas Miró. 
L’obertura d’aquest espai posa Mont-Roig al món. Miró és universal. Estem molt contents de  l’acceptació que està tenint. 

Vol tornar a presentar-se a l’alcaldia? 
Sí. Ja vaig traslladar al partit (PSC) la meva voluntat de tornar-me a presentar l’any que ve. Tancarem aquest mandat amb uns 20 milions d’euros inversió, i sense sobrepassar el 70% d’endeutament. M’agradaria continuar treballant per al meu poble, que és el que més m’agrada. 

Comentarios
Multimedia Diari