Comença el canvi de l’enllumenat públic del casc urbà de Roda de Berà

La primera fase es durà a terme a set carrers. El canvi a la tecnologia LED suposa més seguretat i qualitat ambiental

15 enero 2019 18:51 | Actualizado a 15 enero 2019 18:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest dilluns dia 14 s’han iniciat els treballs per a la substitució de la il·luminació pública de diferents carrers del nucli urbà de Roda de Berà. En la seva primera fase, després d’estudiar l’estat actual de l’enllumenat públic a tot el barri, s’han seleccionat un total de set carrers d’acord amb les necessitats de remodelació i adequació a les normatives actuals de consum energètic. Aquests són, els carrers de la Via, Nou, Sant Isidre, Joan Carles I, Vendrell, Miramar i plaça dels Pins.

La instal·lació actual consta de lluminàries murals de columna de vapor de mercuri molt antigues. En total se substituiran 39 lluminàries per sistemes actuals de LED, les quals representaran un estalvi energètic major i una il·luminació més eficient i uniforme, de model vuitcentista amb 16 LEDs i un consum de 35w.

Segons els càlculs que ha efectuat l’enginyer tècnic municipal, l’estalvi energètic d’aquests 39 fanals serà de 2.000 euros a l’any, d’acord amb el preu actual de l’electricitat, passant d’una potència contractada de 4,105kw a 1,365kw. D’aquesta forma, la inversió efectuada s’haurà recuperat en menys de 13 anys.

Aquest és el primer dels quatre projectes que van ser seleccionats pels rodencs i rodenques a través dels seus vots a l’edició 0 dels Pressupostos Participatius de Roda de Berà, amb 184 vots dels 930 totals.

Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible

L’equip de Govern està molt conscienciat amb l’estalvi energètic i la cura del medi ambient, i seguint amb els objectius del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible, aprovat recentment, vol aconseguir reduir en més d’un 20% les emissions de CO2. En aquest sentit, en una primera fase, s’ha substituït també als edificis municipals el tipus d’il·luminació per lluminàries de tipus LED. A més de l’estalvi energètic que suposa, la substitució permet incrementar la vida de les làmpades i en conseqüència disminuir la despesa en manteniment.

Altra de les mesures incloses al PAES és l’adquisició de vehicles elèctrics, dels quals l’Ajuntament ja n’ha adquirit quatre per a la flota de l’àrea de Territori i que en breu començaran a circular pels carrers del municipi.

La intenció del consistori és ampliar de forma gradual la seva flota amb vehicles zero emissions i donar de baixa els més contaminants que ja hagin esgotat la seva vida útil.

L’adquisició es va efectuar mitjançant el programa de gestió central de compres que promou l’Associació Catalana de Municipis, amb modalitat de rènting.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari