Dejuni solidari a l’IES Andreu Nin del Vendrell pels presos independentistes

D’altra banda, un centenar de membres de la comunitat universitària de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) -estudiants, docents i personal d’administració i serveis-- han impulsat un manifest i un dejuni col·lectiu de 24 hores en suport a la vaga de fam dels presos sobiranistes

15 diciembre 2018 10:51 | Actualizado a 15 diciembre 2018 10:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Professors de l’Institut Andreu Nin s’han afegit als del IES Baix Penedès que van iniciar un dejuni rotatori per denunciar la situació dels polítics empresonats i en solidaritat amb els qui han iniciat una vaga de fam. A la dotzena de professors del IES Baix Penedès s’uneixen ara una vintena de l’Andreu Nin. Cada dia un dels mestres farà un dejuni. En declaracions a RTV El Vendrell, els mestres del Baix Penedès van dir que van decidir fer la protesta després de veure la iniciativa dels seus companys. Les campanyes en solidaritat amb els presos també han arribat a Llorenç del Penedès, on l’Ajuntament ha suspès la celebració de l’àpat de Nadal amb el personal municipal.

D’altra banda, un centenar de membres de la comunitat universitària de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) -estudiants, docents i personal d’administració i serveis-- han impulsat un manifest i un dejuni col·lectiu de 24 hores en suport a la vaga de fam dels presos sobiranistes. El manifest demana que els presos sobiranistes que han iniciat la vaga de fam siguin escoltats i que la seva demanda de «desbloqueig» d’accés a la justícia europea sigui atesa i els seus recursos d’empara resolts amb urgència, han informat els impulsors en un comunicat. 

Un dels representants del personal docent i investigador, Enric Casulleras, ha remarcat que la justícia espanyola «s’està saltant la seva pròpia normativa, està violant els drets humans», i ha reclamat un procés judicial independent.    La professora i investigadora de la UVic-UCC Marta Otero ha afirmat que entre els objectius de la universitat s’inclouen «el foment de la reflexió crítica i dels valors democràtics, la convivència i la vida». En representació del personal d’administració i serveis, Eudald Sellarès ha recalcat que en la comunitat universitària hi conviuen ideologies diverses, però que això «no impedeix veure la falta de garanties que tenen els polítics i activistes presos». 

Comentarios
Multimedia Diari