Jornada sobre reanimació cardiopulmonar a L'Hospitalet de l'Infant

L’ha organitzada l’Ajuntament, amb la col·laboració de diversos cossos de seguretat aquest dijous 18 d’octubre

18 octubre 2018 17:34 | Actualizado a 23 octubre 2018 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb l’objectiu d’ensenyar als escolars del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant com han d’actuar davant una emergència cardiorespiratòria, aquest dijous 18 d’octubre, la Regidoria de Salut de l’Ajuntament ha organitzat, amb la col·laboració de la Regidoria d’Ensenyament i de diversos cossos de seguretat (Policia Local, Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Bombers de la Generalitat de Catalunya, Mossos d’Esquadra, Àrea Bàsica de Salut de Vandellòs-Hospitalet, Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i SOS+DEA) una jornada de formació al pati de l’Escola Mestral i al pavelló poliesportiu de l’Hospitalet de l’Infant.

En aquesta jornada hi han participat un total de 670 alumnes de l’Escola Valdelors de Vandellòs  i de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant, aproximadament, que han rebut lliçons adaptades a les diferents edats. Així doncs, als més petits, se’ls ha explicat quin és el número de telèfon al qual han de trucar en cas d’emergència, el 112, se’ls ha parlat de la importància de demanar ajuda i de com demanar-la; i se’ls ha mostrat quina és la posició lateral de seguretat.

En el cas dels més grans (els alumnes de 5è i 6è), se’ls ha ensenyat com es fa la maniobra de reanimació cardiopulmonar (RCP) i als alumnes de 6è se’ls ha fet, a més, una demostració de com funciona un desfibril·lador (DEA). Tot això, en un ambient festiu, per tal que els alumnes aprenguin aquestes tècniques que poden salvar la vida d’una persona que pateix una aturada cardiorespiratòria, d’una manera distesa i divertida, segons ha destacat la regidora de Salut, Celia Ruiz.

Una altra de les finalitats d’aquesta activitat era que els nens i nenes perdin la por als cossos de seguretat. Amb aquesta intenció, tant la Policia Local com els Mossos d’Esquadra, els Bombers, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil i el SEM han portat els seus vehicles, per tal que els alumnes poguessin apropar-s’hi i agafar confiança.

Aquesta jornada s’emmarca en el programa d’activitats organitzat pel consistori amb motiu de  del Dia Europeu de conscienciació de l’Aturada Cardíaca, que enguany s’ha celebrat el 16 d’octubre. Aquell dia, amb motiu d’aquesta efemèride també, l’Ajuntament va realitzar un taller gratuït d’RCP adreçat a la ciutadania; i en breu n’organitzarà un altre.

Aquesta no serà, però, l’única formació que rebran els escolars del municipi en aquesta matèria. Segons preveu a regidora de Salut, Celia Ruiz, durant aquest trimestre del curs i el següent, l’Ajuntament organitzarà unes sessions de formació més específiques per a tots els alumnes de les escoles, distribuïts per classes, sobre com actuar en cas de aturada cardiorespiratòria.

 

Comentarios
Multimedia Diari