La Bisbal del Penedès engega quinze dies castellers sense fre

Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca i Colla Joves Xiquets de Valls es troben per primer cop aquesta temporada. Al Cós del Bou, la Colla Jove i Sant Pere i Sant pau afinen el seu Sant Magí

15 agosto 2018 11:54 | Actualizado a 15 agosto 2018 20:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La tradicional cita del 15 d’agost al carrer Doctor Robert de la Bisbal del Penedès és el tret de sortida de quinze dies de grans diades amb la participació de les millors colles del país. La d’aquest migdia és la primera de la temporada que reuneix a les dues colles vallenques i als Castellers de Vilafranca i s’espera, com és habitual, que les formacions participants ataquin diverses construccions de màxima dificultat.

 

La Colla Vella dels Xiquets de Valls és la que presenta un cartell més ambiciós. Després d’haver descarregat el 2de8 sense folre per primer cop a Vilallonga i de carregar el castell de 10 per Firagost, els rosats apostaran amb tota probabilitat per dos castells que ja han completat en més d’una ocasió enguany: el 5de9 amb folre i el 4de9 amb folre i pilar. El tercer castell podria ser el 9de8, tot i que un nou atac al 2de8 sense folre no estaria descartat. Tancaran amb el pilar de 7 amb folre. 

La Colla Joves Xiquets de Valls volen fer una passa endavant a la Bisbal. Després d’un Firagost d’alts i baixos amb el 2de8 sense folre descarregat i el 4de9 amb folre carregat, els vermells podrien atacar el primer 5de9 amb folre del curs si aconsegueixen portar suficients camises a plaça i les darreres proves a l’assaig el validen. La ‘supercatedral’, o el 5de8, anirien acompanyats del 3 i el 4de9 amb folre. Els vallencs tancarien amb el pilar de sis. 

Després d’una inesperada caiguda el passat cap de setmana, els Castellers de Vilafranca no podran portar els castells previstos a la Bisbal. Així i tot, atacaran un nou 2de9 amb folre i manilles i l’acompanyaran dels castells bàsics de 9 i el pilar de 7. 
Cós del Bou enfocat a Sant Magí

Ja a la tarda, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau es donaran cita al carrer Cós de Bou de Tarragona, amb motiu de les festes de Sant Roc. Els liles apostaran pel 5de8, el 4de8 amb el pilar i el 2de8 amb folre, a més del pilar de 7 folrat. Els del barri cooperativista atacaran també, com a mínim, un castell de vuit i l’espadat de 6.

Comentarios
Multimedia Diari