La nova Biblioteca Municipal d'Altafulla obrirà dilluns

Integra espais com una sala polivalent, zona infantil, audiovisuals o espais de consulta, a més de dipòsit legal, vestíbul i magatzem

17 noviembre 2018 11:53 | Actualizado a 20 noviembre 2018 10:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Altafulla disposa de nova Biblioteca Municipal situada al carrer Vinyet, a mig camí entre el nucli històric del poble i la marina. L’equipament obrirà les portes dilluns, per a la lectura, la cessió de llibres i totes les prestacions que ofereix.

Els altafullencs ahir a la tarda van tenir ocasió de visitar les instal·lacions i participar de la festa, per celebrar l’esdeveniment, amb un espectacle de titelles a càrrec de la Companyia Galiot i, posteriorment, el concert de violoncel i violí, de Sergi Planes i Xavi Mas, a l’hora del refrigeri.

Al matí, el director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs, acompanyat de l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, la regidora de Cultura del municipi, Montse Castellarnau i altres regidors, plegats van fer un recorregut per les noves instal·lacions, a planta baixa, de l’edifici del carrer Vinyet, en local de titularitat pública que anteriorment havia estat utilitzat com a magatzem de la brigada municipal.

Transformació de l’espai

Jordi Agràs va destacar la transformació d’aquest espai «que superant dificultats s’ha convertit en una Biblioteca moderna, funcional i diàfana, que ha de donar servei als usuaris en el més ampli concepte de biblioteca del segle XXI, model que reclama els nous temps i en el qual tant hi té a veure la figura del bibliotecari».

Així doncs, la Biblioteca d’Altafulla ha passat dels 70 metres quadrats anteriors de les antigues escoles Teresa Manero –«un edifici emblemàtic», va significar Agràs– als 196,19 metres quadrats de l’actualitat, que, units a la resta de l’espai, totalitza 387,67 metres quadrats.

L’arxiu municipal, en fase encara de trasllat, té una superfície de 153,07 metres quadrats, als baixos del mateix edifici.

El local de la Biblioteca integra diversos espais ben delimitats, com ara una sala polivalent, zona infantil, audiovisuals, espais de consulta, dipòsit legal, vestíbul i magatzem, ordinadors i wifi amb connexió a les taules.

Discrepàncies

Amb el trasllat de la Biblioteca, decisió que ha generat discrepàncies en alguns sectors de la població, s’han descatalogat diversos volums del fons bibliotecari quantificat en uns 20.000 volums «per esponjar l’espai i poder incorporar les últimes novetats que aportarà la Generalitat, que desperten interès entre el públic», va subratllar Jordi Agràs.

Montse Castellarnau va posar en relleu la centralitat de l’equipament equidistant, per un igual, en relació al conjunt del nucli urbà altafullenc.
Cal destacar que la nova biblioteca compta amb un espai exterior que ofereix moltes opcions de cara als mesos d’estiu, com també la possibilitat d’ampliar progressivament l’equipament fins a arribar als 750 metres quadrats, que estableix per normativa la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya.

L’Ajuntament d’Altafulla ha invertit 240.000 euros en l’adequació del local i equipar la biblioteca, i 35.000 euros més pel que fa a l’arranjament dels exteriors.

Comentarios
Multimedia Diari