Mont-roig s’engalana per la Festa Major de Sant Miquel

Un concurs de guarniment de façanes i balcons amb plantes naturals al nucli antic, una musclada popular i una festa flower power amb música dels 60, 70 i 80, entre les novetats d’aquest 2018

21 septiembre 2018 15:09 | Actualizado a 25 septiembre 2018 11:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Mont-roig celebrarà del 22 al 30 de setembre la Festa Major de Sant Miquel amb una programació festiva que inclou diverses novetats. Una de les més rellevants és l’organització del primer Concurs de Guarniment de balcons i façanes amb plantes naturals del nucli antic de Mont-roig.

L’objectiu de la iniciativa és promoure la participació ciutadana en l’embelliment del nucli antic durant les festes però sobretot que aquests guarniments es puguin mantenir el màxim de temps possible en el marc d’un projecte global que inclourà altres accions per ornamentar el centre històric.

Destaca d’aquest concurs el premi popular que convidarà als veïns i veïnes a votar la proposta que més els hi agradi a les urnes ubicades a la Mostra d’Entitats, al Mercat a l’Antiga i a l’OMAC de Mont-roig.

Una altra de les novetats de la programació és la musclada popular que tindrà lloc el dijous 27 de setembre. Es tracta d’un àpat popular gratuït per convidar al veïnat a gaudir d’una vetllada musical que estarà amenitzada pel duo acústic Ángel Dust. També és novetat la Flower power fest, una proposta amb música dels anys 60, 70 i 80 i festa de l’escuma en què s’anima a tothom a disfressar-se de l’època.

Com cada any, un dels actes destacats serà el pregó de Festa Major, divendres 28, a les 20.30 h, que anirà a càrrec de Francis Ortiz Sánchez i que enguany comptarà amb la presentació dels Gegants de la Vila de Mont-roig, que han estat restaurats. Seguidament hi haurà un espectacle de pirotècnia i foc al campanar de l’Església Vella.

Un espai que una hora abans acollirà la inauguració de l’exposició Arrels de l’artista local Marcel Aragonès. La minidisco a l’aparcament a la Casa de Cultura a les 17 h, la gimcana Cluedo de Joventut, a les 20 h i la festa flower power, completen les altres propostes de la vigília de Sant Miquel.

Dissabte 29 de setembre, les activitats s’iniciaran amb un torneig de pàdel i dianes i jocs de raqueta, a càrrec de l’Associació Tennis i Pàdel Mont-roig Miami. Al migdia, després de la Missa en honor a Sant Miquel, hi haurà la tradicional ballada de gegants amb els restaurats Gegants de la Vila de Mont-roig, Colla Gegantera del Barri dels 6 Carrers, Colla Pitota i Pitot i Grallers de Mont-roig, així com el vermut
popular. La nota musical per finalitzar la jornada la posarà el grup Huracan que oferirà una nit de rumba i sala a la plaça Joan Miró a partir de les 22.30 h.

La força de l’associacionisme a la programació

Les associacions de Mont-roig prenen gran protagonisme a la programació de la festa amb l’organització de nombrosos actes. Un d’aquests és el VII Mercat a l’Antiga que tindrà lloc durant tot el cap de setmana (29 i 30 setembre) i que comptarà amb nombroses paradetes i múltiples activitats per tots els públics que ompliran la plaça Mossèn Gaietà Ivern i carrers del voltant d’ambient i festa.

L’acte està organitzat per l’Associació El Portal i compta amb la participació d’altres entitats com El Grup de Teatre Els Xuts, La Kobla d’en Taudell, l’Associació d’Empresaris i Comerciants, les Puntaires de Mont-roig, La Rotllana Mont-rogenca o la Coral Sant Miquel.

Altres associacions que han preparat activitats per la Festa Major són el C.E l’Areny amb la III Cursa de la Dona (Diumenge 23) i una caminada popular (diumenge 30) l’Associació de Bitlles, amb la 20a tirada (diumenge 30) i l’Associació de Jubilats i Pensionistes (amb una vetllada musical dissabte 22).

Totes elles i d’altres participaran en la tercera edició de la Mostra d’Entitats, un dels actes previs de les festes, diumenge 23 de setembre a partir de les 10 h al parc Maria Martori, que aplega tot l’associacionisme local.

Finalment, l’Ajuntament torna a organitzar un concurs de fotografies de les festes. Totes aquelles imatges publicades a les xarxes socials que continguin l’etiqueta #StMiquelMontroig2018 opten a guanyar diversos premis!

Comentarios
Multimedia Diari