Novetats a la Festa de la Mare de Déu del Carme a Cambrils

La segona Nit de la Rumba Catalana donarà el tret de sortida a dos caps de setmana plens d’activitats tradicionals i culturals

12 julio 2018 09:04 | Actualizado a 24 julio 2018 11:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El port de Cambrils viurà dos caps de setmana plens d’actes per a celebrar la Festa de la Mare de Déu del Carme. Ahir al matí, l’alcaldessa, Camí Mendoza, i el regidor de Festes, Lluís Abella, van presentar el programa d’actes que s’iniciarà aquest dissabte amb la segona edició de la Nit de la Rumba Catalana.

Per segon any consecutiu, els Sabor de Gràcia actuaran al passeig de les Palmeres i presentaran el seu nou disc Sabor a Peret, un homenatge al mestre d’aquest estil musical. «És la nostra manera de donar suport a la candidatura que la rumba catalana sigui declarada com a Patrimoni Cultural Immaterial per la Unesco», va afirmar Abella. 

Diumenge serà el torn de la diada castellera a la plaça de l’església de Sant Pere, amb la participació dels Xiquets de Cambrils i els Castellers de Gavà. Al vespre, a l’auditori del Parc del Pescador, tindrà lloc l’espectacle sardanístic Retrats d’un sentiment, amb la Cobla Marinada i la Colla Violetes del Bosc.

L’exhibició, organitzada amb motiu del 20è aniversari dels Amics de la Sardana de Cambrils, és un viatge als darrers 150 anys d’història de Catalunya que dóna a conèixer els fets històrics més rellevants que han fet evolucionar la sardana fins a l’actualitat.

Processó en cap de setmana

Una de les novetats d’enguany és que la cantada d’havaneres a la fresca canviarà la seva ubicació i es farà a la platja del Regueral, donant resposta a una petició de l’associació de veïns del barri. Els grups Vela Major i Xató tocaran divendres, a les 20 hores, a l’emplaçament original.

Dissabte 21 serà el dia més important de la festa amb la sardinada popular a la Llotja de Pescadors al matí i la processó de la Mare de Déu del Carme a les 19 hores. «Per temes laborals de la Confraria de Pescadors i per tenir una processó digna es va decidir fer-ho en cap de setmana», va dir el regidor sobre aquesta festa «que no té el títol de festa major però que és de les més grans de Cambrils». 

Tot i aquest canvi, dilluns 16, dia de la festivitat de la patrona dels pescadors, es farà una missa a la parròquia de Sant Pere i tot seguit hi haurà la ballada de sardanes amb la Cobla Reus Jove i els Amics de la Sardana de Cambrils. «És una de les festes més tradicionals i posem en valor els costums mariners», va dir l’alcaldessa. 

Per altra banda, enguany el programa també inclou un acte cultural molt destacat: el concert per celebrar els 50 anys de la Coral Verge del Camí amb el nom Guinovart & CVC.

La coral i el reconegut compositor i pianista Albert Guinovart interpretaran obres dels seus musicals més importants, com Mar i Cel i Scaramouche, i cançons del repertori tradicional català harmonitzades pel mateix músic. El concert comptarà també amb els cantants Ana San Martín i Toni Viñals en les veus solistes. 

Comentarios
Multimedia Diari