Vandellòs i l’Hospitalet organitza tallers de reanimació cardiopulmonar

Demà 16 d’octubre, a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou

15 octubre 2018 17:10 | Actualizado a 15 octubre 2018 17:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb motiu de la celebració del Dia Europeu de conscienciació de  l’Aturada Cardíaca, que enguany se celebra demà dimarts dia 16 d’octubre, la Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet ha organitzat uns tallers per ensenyar a la ciutadania què fer davant una aturada cardiorespiratòria.

En aquests tallers gratuïts, previstos per avui i demà 16 d’octubre, a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant (en concret, a la sala Ferrer Malet), els assistents podran aprendre a fer les maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP), que poden salvar la vida de la persona que pateix una aturada cardiorespiratòria.

A més d’aquests tallers oberts a tota la població, la Regidoria de Salut ha organitzat, amb la col·laboració de la Regidoria d’Ensenyament i de diversos cossos de seguretat (Policia Local, Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Bombers de la Generalitat de Catalunya, Mossos d’Esquadra, Àrea Bàsica de Salut de Vandellòs-Hospitalet, Servei d’Emergències Mèdiques i SOS+DEA), una jornada de formació d’RCP a l’Escola Mestral per al dijous 18 d’octubre

En aquesta jornada,  a tots els alumnes de les escoles del municipi (l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant i l’Escola Valdelors de Vandellòs) se’ls ensenyarà com actuar davant una emergència cardiorespiratòria, amb explicacions adaptades a les diferents edats.

La regidora de Salut, Celia Ruiz, ha avançat que, a més, l’Ajuntament té previst organitzar unes sessions de formació més específiques per a tots els alumnes de les escoles, distribuïts per classes, sobre com actuar en cas de aturada cardiorespiratòria. Aquestes sessions s’impartiran durant aquest trimestre del curs i el següent, segons es preveu.

L’objectiu del consistori és que  la població sàpiga quins són els passos que s’han de seguir en cas de detectar una persona amb una aturada cardiorespiratòria. Amb aquesta finalitat, entre els mesos de febrer i maig, va formar també els 250 empleats municipals en aquesta matèria.

Cal tenir en compte, igualment, que al municipi hi ha actualment instal·lats 12 desfibril·ladors automàtics, distribuïts en diferents equipaments i espais de la via pública. Tots els desfibril·ladors estan ubicats en llocs ben visibles i accessibles a tothom, en emplaçaments considerats clau, per ser molt concorreguts o perquè s’hi realitzen activitats considerades de risc. Són semiautomàtics i molt senzills d’utilitzar.

Comentarios
Multimedia Diari