;
.

Este sitio web puede utilizar alguans "cookies" para mejorar su experiencia de anvegación Por favor, antes de continuar con su navegación por nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

aceptar
DIARI de Tarragona

Diari de Tarragona

Toda la actualidad de Tarragona

 • TGN
  26º
 • REU
  26º
 • CAM
  26º
 • TOR
  26º
 • VEN
  26º

El suïcidi d´una sola via ferroviària alterna

Publicado: 22:50 - 23/07/2016A ple segle XXI sembla impossible que encara hi hagi desastres ferroviaris, com el viscut avui al sud d’Itàlia, concretament a la regió d’Apúlia, entre els pobles de Corato i Àndria.

El resultat de la tragèdia sembla que és d’uns 25 morts i uns 35 ferits, que després en seran el doble. I em refereixo a aquest per la seva actualitat, però no fa gaires anys també van ser notícia les catàstrofes de Lieja (Bèlgica), Chinchilla (Espanya), Saxònia–Anhalt (Alemanya), Varsòvia (Polònia), per esmentar-ne algunes de les moltes que ens han fet saber els mitjans de comunicació. La pregunta –que suposo de difícil resposta– és perquè encara hi ha vies úniques? Ningú creu que dues vies –una per a cada direcció– seria molt millor? No val la pena duplicar-la pel poc trànsit? No hi ha pressupost per millorar aquesta línia? N’hi ha prou amb els caps d’estació, els semàfors i la telefonia?

El personal és prou eficient perquè no passi res? Que això no passa cada dia, sinó molt de tant en tant? Però i si falla el sistema de semàfors? I si en lloc de vermell està verd o a l’inrevés? I si falla la telefonia? I si el cap d’estació o el qui sigui, està badant, es distreu o es posa malalt... què passa? Tot això ho haurien d’aclarir a les famílies de les víctimes d’aquestes calamitats ferroviàries. No m’imagino el que podria passar, si en lloc d’una via de tren, fos una única carretera per vehicles motoritzats.

Pau Òdena

(Tarragona)


comments powered by Disqus

MÁS NOTICIAS DE CARTAS AL DIRECTOR