;
.

Este sitio web puede utilizar alguans "cookies" para mejorar su experiencia de anvegación Por favor, antes de continuar con su navegación por nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

aceptar
DIARI de Tarragona

Diari de Tarragona

Toda la actualidad de Tarragona

 • TGN
  15º
 • REU
  15º
 • CAM
  15º
 • TOR
  15º
 • VEN
  15º

Els usuaris de la Biblioteca de Valls volen espais per a fer treballs en grup

La demanda es desprèn del procés de participació ciutadana dut a terme durant el mes de juny per tal de redactar un reglament. L'Ajuntament n'està estudiant les peticions

Publicado: 10:40 - 26/07/2016


Habilitar espais per a fer treballs en grup o ampliar els horaris d’obertura són algunes de les propostes que els usuaris de la Biblioteca Carles Cardó de Valls van fer durant el mes de juny a l’Ajuntament a través d’un procés de participació ciutadana.

El consistori ja està estudiant les peticions aportades per un total de 185 persones, i així poder-les incorporar al reglament del servei que actualment s’està redactant per tal que aquest equipament compti amb una normativa adaptada a les necessitats dels usuaris. I és que, fins ara, la Biblioteca no tenia per escrit el seu reglament de règim intern, el que podia crear algunes confusions.

Pel que fa a l’esborrany del reglament, aquest ja incorpora tots els punts previstos en les normatives de la xarxa de biblioteques de la Generalitat.

Una de les peticions amb major consens és la necessitat d’habilitar espais específics on els usuaris puguin realitzar treballs en grup i poder parlar en veu alta. Concretament, un 87,6% dels enquestats troben a faltar aquest tipus de servei a la Biblioteca.

D’altra banda, una gran majoria, el 83,8%, creu que l’equipament hauria d’ampliar els horaris en períodes puntuals, com és el cas d’èpoques d’exàmens, durant l’estiu o els caps de setmana, que és quan es produeix una major demanda del servei. Actualment, la Biblioteca obre de dilluns a divendres de 9.30 h a 20 h i els dissabtes de 9.30 h a 13 h, mentre que a l’estiu ho fa de dilluns a divendres de 9.30 h a 14.30h.

Una altra de les demandes és que els joves a partir de 15 anys puguin accedir als espais destinats als adults sense que vagin acompanyats pels pares o tutors legals i que puguin utilitzar la wifi sense la necessitat del permís parental. Així mateix, un 85,4% demana que s’ampliï el servei de reprografia per permetre impressions des de, per exemple, els ordinadors.

Més enllà del reglament, l’Ajuntament preveu que pròximament la Biblioteca Carles Cardó disposi d’un pla de dinamització amb l’objectiu d’ampliar els serveis amb noves propostes i activitats culturals per fomentar l’hàbit de la lectura entre vallencs i vallenques.


comments powered by Disqus

MÁS NOTICIAS DE COMARQUES