Jesús activa un projecte per atendre les persones grans que viuen soles

Els serveis socials i sanitaris del poble han iniciat les visites per determinar les necessitats de cada cas personal

19 mayo 2017 17:10 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Jesús ha arrencat el programa ‘No esteu sols’, un projecte d’atenció i assistència a les persones majors de 65 anys que viuen soles al poble. La iniciativa és possible gràcies a l’entesa de l’EMD de Jesús amb els Serveis Socials, els Serveis Sanitaris, la Policia Local, l’Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP) i la Creu Roja.

Després d’una anàlisi acurada de la població per franges d’edat, el govern de l’EMD de Jesús va observar fa un temps que més de 950 persones del municipi eren majors de 65 anys. D’aquests 950, n’hi ha 26 que viuen soles, sense relació freqüent amb familiars o veïns que tinguen cura diàriament de les seues necessitats.

És per aquest motiu que fa tot just uns dies, els serveis socials i sanitaris municipals han iniciat les visites per conèixer la situació i les circumstàncies personals d’aquests 26 casos, per tal de determinar les seues necessitats, mèdiques i socials, i la freqüència de les visites que hauran de realitzar en el futur els voluntaris de la Creu Roja, que podran ser setmanals, quinzenals i mensuals.

«Portarem el control dels casos des de l’EMD», explica al Diari la regidora de la gent gran de l’EMD de Jesús, Susanna Gómez. «El programa està obert a més casos més endavant, en funció del que observen els serveis sanitaris, si una persona es posa malalta o si la seua situació familiar canvia, per exemple».

Control per l’ús de l’aigua

Des de fa un temps que Tortosa, en el marc del programa ‘Sempre Acompanyats’, també d’assistència a la gent grau que viu sola, té en funcionament un servei als comptadors de l’aigua per tal d’avisar immediatament els assistents socials si un avi no ha obert l’aixeta de l’aigua en 24 hores.

Ara, Jesús també hi participarà, i les 26 persones grans que per ara contempla el programa també tindran la supervisió dels tècnics en el seu consum diari d’aigua.

En aquest sentit, la Policia Local gestionarà les emergències que es puguen esdevenir durant les 24 hores del dia i donarà avís als contactes definits per l’usuari.

L’alcalde de Jesús, Víctor Ferrando, ha valorat que aquesta acció es pot dur a terme gràcies a la implicació de totes les persones de les diferents entitats que hi intervenen i gràcies també a la bona predisposició que hi ha hagut des del plantejament del projecte.

 

Comentarios
Multimedia Diari