Arxivades dues denúncies pels bous d'Aldover

L'entitat AnimaNaturalis ha presentat un recurs d'alçada per l'estat dels corrals a les festes de setembre

19 mayo 2017 16:23 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Departament d’Interior de la Generalitat ha arxivat dues denúncies per presumptes irregularitats en els bous d’Aldover, una corresponent al mes d’abril per uns suposats incidents amb animalistes i una segona per les condicions dels corrals en les festes majors del mes de setembre.

L’alcaldessa d’Aldover, Teresa Forés, ha celebrat l’arxivament. “S’han tingut en compte les nostres al•legacions, explicant que van complir amb la normativa en tot moment”, detalla l’alcaldessa al Diari.

Les dues denúncies havien estat presentades per l’entitat AnimaNaturalis, que ara ha anunciat un recurs d’alçada contra l’arxivament de la segona, corresponent a l’estat dels corrals dels bous.

A les festes de Sant Jordi, membres d’AnimaNaturalis van anar a enregistrar els bous d’Aldover i van denunciar que havien estat increpades per aficionats taurins. Entre altres consideracions, la denúncia presentada i que ara ha estat arxivada afirmava també que hi havia hagut un incompliment de les funcions de la comissió de bous, ja que consideraven que no havien vetllat per la seva seguretat. L’informe tramès per l’Ajuntament d’Aldover detalla que membres de la comissió de bous van protegir les activistes i que la mateixa alcaldessa les va acompanyar fins a l’ambulància, on es van refugiar. I en tot cas, detalla que els fets es va produir fora del recinte del bous.

Pel que fa a la denúncia del mes de setembre, afirmava que els corrals eren excessivament petits per al número d’animals que havien d’encabir i que no disposaven d’aigua per a refrescar-los. Dos extrems desmentits per l’Ajuntament, la veterinària, els ramaders i la comissió de bous. “Hi havia una mànega d’aigua al costat dels corrals”, detalla l’alcaldessa.

El recurs

L’entitat AnimaNaturalis presentarà un recurs d’alçada contra aquesta decisió. Consideren que no es compleix el que estableix la normativa, sobre que “els corrals han de complir les condicions necessàries d’higiene i desinfecció i les que permetin assegurar el repòs i el benestar dels animals, i han de disposar de subministrament d’aigua per a poder-los refrescar”.

AnimaNaturalis considera que el fet de disposar d’una mànega no ha de conduir a concloure que s’acompleix amb la prescripció de proveir d’aigua als animals per a poder-los refrescar, en tant que “refrescar” vol dir també subministrar líquid per la seva ingesta. L’entitat ha annexat al recurs un informe veterinari, realitzat per l`associació de veterinaris AVATMA (Associaciò de Veterinaris Abolicionistes de la Tauromàquia i el Maltrcatament Animal), que referma els seus arguments.

 

Comentarios
Multimedia Diari