;
.

Este sitio web puede utilizar alguans "cookies" para mejorar su experiencia de anvegación Por favor, antes de continuar con su navegación por nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

aceptar
DIARI de Tarragona

Diari de Tarragona

Toda la actualidad de Tarragona

 • TGN
  24º
 • REU
  24º
 • CAM
  24º
 • TOR
  24º
 • VEN
  24º

Baix Ebre

Les màquines tiren al terra la casa d'Alfara de Carles que els veïns van salvar fa una setmana

Un operatiu dels Mossos garanteix l'enderroc, dut a terme per sorpresa a primera hora del matí d'aquest dilluns

Publicado: 13:08 - 20/03/2017


La casa d’Alfara de Carles, que els veïns van evitar que s’enderroqués amb una protesta la setmana passada, ha anat finalment al terra aquest dilluns al matí. Segons ha relatat la família, les màquines, escortades per un dispositiu de Mossos d’Esquadra, s’han presentat cap a les cinc de la matinada a la finca i han procedit a l’enderroc cap a les set del matí. Veïns del municipi i també l’alcalde, Josep Mas, s’han personat novament davant la casa, però ja no han pogut fer res per evitar l’enderroc.

Els propietaris de l’habitatge, un matrimoni de 69 i 71 anys, estaven dormint en una casa del costat de la finca, propietat d’uns familiars, quan han arribat les màquines. La setmana passada els mateixos veïns ja van ajudar a retirar els efectes de valor que continuaven a l’interior de l’habitatge, davant l’amenaça que la casa anés al terra.

Com ja va explicar el Diari, es tracta d’una casa situada a l’entrada del poble d’Alfara de Carles, en terrenys del Parc Natural dels Ports. L’administració i després la justícia la va declarar il·legal per trobar-se en terrenys protegits, però la família ha defensat en tot moment que a la finca hi havia ja una construcció anterior i que durant tot el procediment d’infracció hi ha hagut diversos errors administratius.

La família estudia un recurs al Tribunal d'Estrasburg mentre la seva advocada ja ha presentat un escrit a l'Audiència de Tarragona “davant la impossibilitat de presentar un recurs d'apel·lació a l'ordre d'enderroc”. La defensa del matrimoni també insisteix que la part de la infracció d'un dels propietaris havia prescrit i calia tenir-ho en compte abans de tirar la casa sencera a terra. Per aquests i altres "errors administratius", estudien presentar una demanda per reclamar danys i perjudicis.

“Ara els meus pares s’han quedat sense casa, al carrer. Aquí estan empadronats i és aquí on el meu pare està rebent tractament pel càncer que pateix”, denuncia el fill del matrimoni, Rubén Hernández, qui assegura que arribarà fins al final per defensar els drets dels seus pares. “Ha sigut una mesura injusta i desproporcionada, i plantarem cara. No pot ser que es vagi contra els més dèbils i que gent que ha robat i estafat tant estigui el carrer”, denuncia.

Per la seva banda, el Departament de Territori i Sostenibilitat argumenta que la casa es va construir “sense llicència municipal ni autorització de la Comissió territorial d’urbanisme de Terres de l’Ebre, i està situada en sòl no urbanitzable, protegit a més com a zona PEIN (Pla d’Espais d’Interès Natural) dins els parc dels Ports de Tortosa”. També recorden que l’enderroc s’ha executat en compliment d’una sentència ferma del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. “La Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme ha comprovat que els propietaris de l’habitatge enderrocat són titulars d’un habitatge al municipi de Sant Cugat del Vallès. Per tant, es garanteix que els afectats disposen d’un domicili alternatiu”, remarquen des de la Generalitat.

ETIQUETAS: Baix Ebre


comments powered by Disqus

MÁS NOTICIAS DE EBRE