Emergència al refugi d'animals de Ginestar, amb 173 gossos sense menjar

Els refugi només té pinso per dos dies per alimentar els animals i fa una petició urgent a tothom qui puga col·laborar

19 mayo 2017 15:56 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El refugi d’Animals La Ginesta de Ginestar es troba en una situació d’emergència: només té menjar per a dos dies per alimentar els 178 animals que hi viuen (173 gossos i 5 gats). Cada dia es necessiten uns 80 kilos de pinso per alimentar els gossos (4 sacs de 20 kilos). Ahir van rebre 10 sacs de pinso, però amb això sols està coberta l’alimentació fins divendres.

«El refugi no té mitjans i les subvencions són molt escasses», explica al Diari Isabel Bellver, de 76 anys, que porta 20 anys a càrrec del refugi de Ginestar i de Móra la Nova. «Estem en una situació d’emergència. Una noia que ens ajudava amb el menjar ens ha comunicat que ja no pot seguir. No sé com tirar endavant. Cada mes són uns 1.200 euros en menjar, a banda dels medicaments, ja que tenim molts gossos vells o amb Leishmaniosis. Qualsevol ajuda és benvinguda: donar pinso, fer-se soci, apadrinar un gos...», detalla Bellver.

La situació millorarà a finals d’abril o principis de maig, quan es rebe la subvenció de la Diputació de Tarragona, «però amb allò es podrà tirar endavant quatre mesos més i no és la solució definitiva».

Un 80% dels gossos del refugi sobrepassa els 8 anys. En adopció donen els que són més joves, si s’asseguren que estaran bé a la nova llar. També n’envien a Alemanya i Holanda. «Aquí almenys sí que tenen molt espai per córrer, arbres amb ombra i tenen qualitat de vida», valora Bellver.

Com ajudar

La voluntària Alicia Allué, que viu a Salou, es desplaça cada diumenge per ajudar al refugi i aporta mantes i tovalloles per als animals.

Allué explica que està fent difusió a través de les xarxes socials per demanar col·laboracions i donatius. «Volem donar les gràcies a Sos Gats Barcelona, Pro Sabuesos i Associació ARDA, que de seguida van reaccionar per portar-nos menjar», explica la voluntària.

Per col·laborar, fer-se soci, apadrinar un gos o fer donatius de pinso o de qualsevol altra ajuda (productes de desparasitació, mantes...) es pot contactar als telèfons 657 90 54 65 (Isabel) o bé al 635 687 139 (Alicia). També es pot fer una comanda de pinso al Bon Àrea de Móra d’Ebre i elles el passaran a recollir.

Comentarios
Multimedia Diari