Benissanet inverteix 400.000 euros en un centre de dia que obrirà al febrer

El municipi riberenc tindrà un nou centre que donarà solució a l’actual, que està ubicat en un segon pis. Ara serà només de planta baixa i amb una zona exterior enjardinada i d’horta. La previsió és que les obres comencin a l’octubre

17 agosto 2018 08:42 | Actualizado a 21 agosto 2018 14:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Benissanet tindrà un nou centre de dia. L’Ajuntament inverteix 400.000 euros per crear un de nou que doni solució a l’actual, que està ubicat en un segon pis. El nou centre de dia s’ubicarà a la zona de l’antic escorxador municipal, en uns terrenys ara de l’Ajuntament. 

Els treballs de construcció està previst que comencin a l’octubre, de forma que el centre podria estar llest de cara al proper mes de febrer.

Per acord del darrer ple de l’Ajuntament de Benissanet, es va aprovar inicialment el projecte, redactat per Nua Arquitectures, amb un pressupost de 338.283,30 euros, i 71.039,49 euros en concepte d’IVA al tipus del 21%, que fa un total, així, de 409.322,79 euros.

Ara el projecte se sotmet a informació pública per un termini de 30 dies, a comptar des de la publicació en el BOP de Tarragona, perquè les persones interessades examinin el projecte i presentin, si escau, les al·legacions que considerin pertinents. 

Cal recordar que el projecte es pot examinar en les oficines de l’Ajuntament de Benissanet en horari d’atenció al públic (de 8 a 15 hores), de dilluns a divendres.

Benissanet disposa al seu municipi d’un centre de dia de 10 places subvencionades, des de fa onze anys. Però la ubicació no és òptima perquè està ubicat en un segon pis, segons explica al Diari l’alcalde de Benissanet, Francesc Xavier Arbó.

«Vam aconseguir que uns antics terrenys que eren de l’escorxador municipal tornessin a l’Ajuntament. En el seu moment es van vendre per fer habitatges, però la construcció amb la crisi es va anar en orris. La meitat de la superfície ha tornat a mans municipals i allí hi anirà el centre», detalla l’alcalde Arbó.

El nou centre tindrà una superfície aproximada de 170 metres quadrats en planta baixa i disposarà d’una zona enjardinada i d’un hortet on realitzar activitats a l’aire lliure durant el bon temps. 

A més a més, al nou espai es disposarà de despatxos per mantenir reunions, cosa que l’actual centre de dia no ho permet per ser un espai diàfan.

«La zona on es construirà el centre és molt tranquil·la, sent dins de la mateixa població i el carrer on s’ubicarà s’urbanitzarà tot», assegura l’alcalde de Benissanet.

Concurs públic
En relació a les places, es respectaran les 10 concertades que ja s’ofereixen i hi haurà cinc noves places més de privades, de forma que es passarà a tenir 15 usuaris. «L’actual centre de dia ja funciona molt bé i tothom està content. Sempre tenim les places ocupades, amb veïns de Benissanet com a prioritaris però alguns també d’altres pobles de la vora».

El projecte definitiu ja està fet i, si no hi ha al·legacions, s’obrirà el concurs públic. El pressupost prové íntegrament de les arques municipals. «Benissanet no té deute i té un bon romanent que ho ha permès», valora l’alcalde.

Les obres tenen una previsió de sis mesos d’execució màxima, de forma que si comencen a l’octubre, al febrer podrien estar acabades «per poder-lo gaudir al més aviat possible».

Comentarios
Multimedia Diari