Condemnats 6 joves per donar a un altre cops de puny i patades durant 10 minuts

La víctima va poder anar al seu cotxe, agafà una motoserra i la posà en funcionament . Però els agressors li van llençar blocs de formigó

21 mayo 2018 19:49 | Actualizado a 23 mayo 2018 10:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Audiència Provincial de Tarragona ha condemnat sis joves a penes de presó per haver donat puntades i cops de puny a la víctima durant deu minuts. Després li van llençar pedres i blocs de formigó quan aquesta s’intentava defendre’s amb una motoserra. La pena imposada és d’un any i deu mesos de presó per un delicte de lesions, amb l’atenuant de dilacions indegudes i de reparació del dany, i l’agreujant d’abús de superioritat. Cinc d’ells també tenen dos mesos mes de presó per un delicte de resistència a la detenció. Finalment, hauran d’indemnitzar la víctima amb 2.000 euros per les lesions seqüeles –abans ja havien abonat 22.000 euros per fer front a la responsabilitat civil–. La pena de presó es deixa en suspens si no delinqueixen durant els següents dos anys. 

La pena imposada per la Secció Segona és fruit de l’acord al qual van arribar les defenses i el fiscal. Perquè inicialment el Ministeri Públic sol·licitava cinc anys de presó per un delicte de lesions i un per resistència a agents de l’autoritat.

Els fets van tenir lloc a les quatre de la matinada del 14 d’abril de 2012. La sentència declara provat que un dels acusats va iniciar una discussió amb la víctima a les immediacions d’un pub situat al passeig de l’Ebre. En el decurs d’aquest enfrontament hi va haver empentes mútues, sense que consti cap lesió.

Acte seguit, al veure els fets els altres cinc acusats, van colpejar la víctima, propinant-li puntades i cops de puny per tot el cos durant al menys deu minuts, sense que l’atacat pogués defensar-se. L’atac va ser de forma «indiscriminada i aprofitant el desequilibri de forces derivada de la superioritat numèrica dels atacants».

Desfer-se dels agressors

La víctima va aconseguir desfer-se dels seus agressors, va córrer cal el seu vehicle, sent perseguit. Va poder agafar una motoserra i la va posar en funcionament, a la vegada que agitava els braços amb la finalitat de dissuadir la resta d’acusats de continuat l’agressió. Però aquests van agafar pedres i blocs de formigó i van començar a llançar-los contra la víctima. Un dels blocs va impactar en el cap de la víctima, que va caure al terra de genolls, atordit pel cop.

Els Mossos d’Esquadra van acudir al lloc amb diverses patrulles i van detenir els agressors, qui es van resistir, insultant els agents, abraonant-se sobre ells, espenyent-los i tirant-los dels braços amb l’objectiu que culminessin la seva actuació.

Comentarios
Multimedia Diari