Creen la Ruta del Vi per promocionar l’oferta enoturística de la Terra Alta

El Consell Comarcal i la DO Terra Alta impulsen per primer cop una guia que integra una vintena de cellers visitables i 32 experiències enoturístiques. Se n’ha presentat el material divulgatiu, i el catàleg aviat estarà també en línia

20 enero 2019 15:48 | Actualizado a 23 enero 2019 15:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb la voluntat de seguir potenciant l’enoturisme a la comarca, un sector que no deixa de créixer, el Consell Comarcal de la Terra Alta i la Denominació d’Origen Terra Alta han creat la Ruta del Vi, que inclou una vintena de cellers que ofereixen visites al públic i fins a 32 activitats enoturístiques que es poden fer a la Terra Alta.

La guia suposa un important pas endavant en la promoció de l’oferta enoturística de la zona des d’un punt de vista global i conjunt, involucrant a tots els actors que intervenen, des dels cellers fins a restaurants, associacions culturals, empreses d’allotjament o d’altres que ofereixen serveis turístics. Amb aquesta iniciativa es busca popularitzar la comarca com a destí enoturístic, no només a Catalunya, sinó també en l’àmbit internacional per tal de beneficiar tots els agents involucrats i potenciar el model territorial i econòmic de la comarca.

El material divulgatiu que s’ha presentat aquest cap de setmana consta d’un fullet desplegable que aplega per primer cop tots els cellers terraltencs que obren les seues portes al públic, fent indicacions de les característiques i de les condicions del programa de visites que ofereixen. 

També recull la diversitat d’activitats enoturístiques paral·leles a la visita de cellers que ofereix la comarca, dividides en diferents apartats: enoturisme cultural, entre vinyes, gastronòmic, familiar i per a experts i apassionats del món del vi. El material inclou mapes, explicacions sobre la gastronomia, els paisatges, l’oferta agroturística i el calendari de festes del vi que s’organitzen a la Terra Alta durant l’any. També hi ha una referència i el contacte de l’empresa ViOrigen, especialitzada en experiències enoturístiques a la Terra Alta, i els indrets on es pot adquirir vi de la denominació d’origen.

David Esteller, consultor especialitzat en enoturisme i director de Tourislab SL, empresa que ha dut a terme, juntament amb DCB Turisme, la tasca de recerca i estructuració de l’oferta enoturística, ha explicat que la ruta és un producte que posiciona la comarca en el mercat de l’enoturisme, amb grans possibilitats d’èxit, atès el volum i el nivell de l’oferta que s’ha anat creant en la zona de producció en els últims anys, la seua qualitat i la diversitat d’activitats complementàries que actualment ofereix la Terra Alta al turista enològic, un turista que sovint és familiar i de proximitat, però que cada cop és més especialitzat, sobretot el turista francès atret per la garnatxa.

La ruta i el nou material divulgatiu és el resultat d’un treball que es va iniciar l’any 2016 i que s’ha anat concretant amb la col·laboració dels diferents agents. El pròxim pas per a potenciar el turisme enològic serà la constitució d’una Taula de l’Enoturisme, la qual aplegarà els representants públics i privats del sector amb l’objectiu de canalitzar, impulsar i dinamitzar les iniciatives que es generin al voltant del binomi format pel vi i el turisme. 

«El que s’ha fet ara és endreçar i ficar ordre als cellers que ofereixen activitats enoturístiques. Ara per primer cop tenim un catàleg de serveis que pot funcionar com a ruta», ha declarat al Diari el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz.

Comentarios
Multimedia Diari