El Delta es consolida com a destí turístic d’observació d’ocells a la Mediterrània

La cinquena edició del Delta Birding Festival arriba aquest cap de setmana a MónNatura Delta

22 septiembre 2018 09:44 | Actualizado a 24 septiembre 2018 09:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Arriba al delta de l’Ebre la 5a edició del Delta Birding Festival, la fira ornitològica més important del mediterrani. Un festival ja consolidat, amb un gran èxit de convocatòria any rere any. Des d’ahir i fins demà, diumenge, el festival es troba ubicat a MónNatura Delta, Amposta, oferint un ampli ventall de conferències, cursos, tallers i sortides guiades; acompanyades d’una gran fira de productes i serveis. Algunes de les propostes arriben enguany de la mà d’especialistes de renom internacional, com és el cas de Neil Retting i Laura Jonson, que presentaran aquesta tarda el seu documental ‘Bird of prey’ on parlen sobre la història per salvar el rapinyaire més escàs del món, l’àguila menjamones de les Filipines; Kilian Mullarney, un dels il·lustradors més prestigiós del món en el camp de l’ornitologia; o Martin Collinson i la seva xerrada ‘CSI-Birding’, que tindrà lloc aquest matí, on parlarà de tecnologies d’ADN més properes del CSI que dels ornitòlegs.

Cal recordar que el Delta Birding és l’únic festival espanyol que destina el benefici econòmic de les entrades a l’estudi i conservació d’ocells i natura. Enguany la protagonista és, un cop més, la tórtura euroasiàtica, per a la qual l’edició anterior es van aconseguir 4.000 euros, destinats per marcar-les amb GPS i geolocalitzar i saber que està passant amb les poblacions europees d’aquest ocell.

Turisme actiu i de natura

El festival donava el tret de sortida ahir, divendres, al matí, amb una jornada de comercialització especialitzada en turisme actiu i de natura, organitzada a través de l’Agència Catalana de Turisme i amb la coordinació del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. Un workshop que propiciava més de 400 entrevistes, en un sols matí, entre 36 operadors internacionals i 34 empreses catalanes especialitzades. «Creiem que amb aquesta iniciativa posem a disposició del sector turístic català un molt bon instrument per afavorir la seva comercialització», apuntava el director general de Turisme, Octavi Bono.

Operadors de 10 nacionalitats diferents visitaven ahir el delta de l’Ebre en el marc del Delta Birding Festival. «El fet d’organitzar el workshop en un entorn com el Delta ens permet mostrar una de les diversitats importants del territori, del que pot oferir Catalunya», assegurava el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer. I així ho remarcaven també els participants. «Esdeveniments com aquests són molt importants perquè ens permeten posar el Delta al mapa», apuntava una de les membres de la recepció de l’Hotel Rull, Nerea Casanova. «És una gran oportunitat per connectar amb molts operadors d’arreu d’Europa en un matí,  el que de normal costaria molta feina», afegia l’impulsor de Fernweh, Sergi Guillen.  

Il·lustradors de renom al Festival

Enguany, com a novetat, el Delta Birding Festival concentra diversos il·lustradors de renom que no només donaran xerrades o participaran en esdeveniments sinó que també faran una contribució al projecte de conservació d’aquest any. Cada un d’ells, Killian Mullarney, Blanca Martí, Ian Lewington, Martí Franch i Toni Llobet, dibuixaran una Tórtora, cada un amb el seu estil i materials; i donaran la pintura per ser sortejada al Festival. Novament es convoca el concurs de fotografia ‘Delta Foto Contest’ en col·laboració amb Casanova Foto i Fuji, amb una exposició que mostra les 25 imatges finalistes. També cal destacar que s’han habilitat noves zones per observar ocells, i s’ha organitzat un mini-cinema on es projectaran documentals.

Comentarios
Multimedia Diari