El Suprem obliga a l'Estat retornar 17 milions als consumidors per Castor

El govern espanyol té dos mesos per retornar l'import que es va carregar a la factura del gas en concepte de peatges i cànons del sistema gasista

15 noviembre 2018 12:48 | Actualizado a 17 noviembre 2018 17:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Tribunal Suprem obliga a l'Estat espanyol a retornar els 17,31 milions d'euros que va pagar a Enagás pel manteniment del projecte Castor corresponent al mes de desembre de 2014 i a tot l'any 2015.

L'alt tribunal ha fallat a favor de la patronal Cecot en el contenciós administratiu que va presentar contra l'ordre del Ministeri d'Indústria de peatges del sistema gasista carregant aquesta quantitat a les factures dels consumidors. La sentència assumeix els arguments que el Tribunal Constitucional va utilitzar per anul·lar, a finals de l'any passat, el pagament del crèdit per a la indemnització de 1.350 milions amb un reial decret-llei.

També li imposa el retorn d'aquesta quantitat per part del govern espanyol en un termini de dos mesos. Cecot, com també va fer el Govern, manté també impugnades al Suprem també les ordres ministerials corresponents als exercicis de 2016, 2017 i 2018 pel mateix motiu.

Comentarios
Multimedia Diari