El brot de xarampió afecta quatre dones i sis homes d’entre 16 i 41 anys

L’Agència de Salut Pública no descarta algun nou cas en els propers dies, tot i que s’han implementat totes les mesures de control necessàries. La primera afectada s’hauria contagiat probablement en un viatge a l’estranger 

26 abril 2018 09:26 | Actualizado a 27 abril 2018 15:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El brot de xarampió que s’ha detectat entre pacients i treballadors de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa està acotat però encara es podrien confirmar alguns nous casos en els propers dies. Així ho assegura el sotsdirector de l’Agència de Salut Pública de Catalunya al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Conrad Casas.

 «Es realitzen les enquestes epidemiològiques pertinents i s’han pres totes les mesures preventives per evitar-ne la transmissió, però en ser una malaltia que té un període d’incubació llarg i que els símptomes tarden uns dies a manifestar-se, és molt probable que surti algun altre cas», remarca Casas.

Les deu persones que han contret el xarampió fins al moment es troben en una franja d’edat d’entre els 16 i els 41 anys. Quatre són dones i sis homes. Cinc són persones treballadores de l’hospital o d’empreses de serveis externs vinculades al centre, mentre que els altres cinc són persones que han estat visitades a l’hospital o han estat amb alguna de les persones anteriors.

 Cap de les persones malaltes ha patit, fins ara, «complicacions ni ha requerit hospitalització». Així, s’estan recuperant als seus domicilis. 
 Encara queden pendents de confirmar cinc possibles casos més de persones que han presentat també els símptomes de la malaltia. 
 «L’origen del brot va ser extern», detalla Casas, ja que el xarampió es dóna per eliminat a Catalunya des de l’any 2000. Així, la primera persona afectada hauria pogut contraure la malaltia en un viatge a l’estranger

Controls a la plantilla
L’Hospital Verge de la Cinta ha dut a terme controls a més de 400 treballadors, la major part de la plantilla, i entre un 98 i un 99 per cent dels casos han donat com a resultat la immunitat al xarampió.  «La majoria estan protegits contra aquesta malaltia vírica perquè o estan vacunats, o bé els de més edat la van passar de petits», comenta al Diari el director de l’hospital tortosí de l’ICS, Victorian Peralta. 

Comentarios
Multimedia Diari