El parc de bombers d’Ulldecona, tancat deu dies en un mes per falta de personal

Demà, dissabte, tornarà a estar tancat. Des de l’Ajuntament del municipi es reclama al Departament d’Interior les mesures i inversions adients per garantir un bon servei en cas d’emergència als ciutadans del sud del Montsià

11 enero 2019 11:03 | Actualizado a 12 enero 2019 15:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El parc de Bombers d’Ulldecona  ha estat tancat per falta de personal durant deu dels últims trenta dies. Es tracta d’un dels quatre parcs catalans amb més tancaments, juntament amb els de Moià, Calonge i Santa Coloma de Farners, des que bona part dels efectius del cos de Bombers de la Generalitat van decidir deixar de fer hores extra voluntàries i posar de relleu la «precarietat» en què treballen, el passat mes de desembre. Denuncien falta d’efectius (per la no convocatòria de noves places) i també de renovació del material de treball. «Tot plegat no ens permet oferir el servei de qualitat que es mereixen els veïns», apunten al Diari efectius destinats al parc ulldeconenc. 

L’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, denuncia que la Generalitat tracta l’equipament del seu municipi com «un parc de segona» i alerta de la perillositat de deixar la comarca del Montsià només amb la cobertura del parc d’Amposta, el qual s’ha trobat també sota mínims en diverses ocasions el darrer mes. «Sense anar més lluny, dijous a la nit hi va haver un ensurt a Ulldecona. Es va cremar la xemeneia d’una casa del carrer Comerç. Per sort el parc estava obert i els bombers van arribar ràpidament per apagar les flames. Si haguessin vingut des d’Amposta, haurien tardat molt més», explica l’alcaldessa, qui s’ha reunit en diverses ocasions amb els professionals del parc ulldeconenc i ha transmès les seves reivindicacions i les necessitats del territori al Departament d’Interior. 

El parc de Tortosa va funcionar ahir amb només dos professionals en servei

Així, el passat mes de desembre va enviar una carta en la que posava de manifest el que considera «una greu discriminació cap als veïns del sud del Montsià», una zona amb 25.000 habitants i infraestructures com l’autopista AP-7 o el Corredor Mediterrani, a més de ser una de les portes d’entrada al Parc Natural dels Ports. 

«El motiu perquè s’ha hagut de tancar el parc en fins a deu ocasions les últimes setmanes és perquè els dies en què només hi havia dos professionals en servei, es destinaven a reforçar altres parcs de la demarcació», denuncia Ventura. 

Segons el llistat facilitat per organitzacions sindicals dels Bombers, en el darrer mes també ha estat tancat en quatre ocasions el parc de bombers d’Ascó, situat a tocar de la central nuclear; i en tres ocasions el de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Altres parcs del territori han patit puntualment falta d’efectius i han treballat sota mínims. Ahir mateix, aquest va ser el cas de Tortosa, on només hi havia dos professionals en servei, segons van informar ells mateixos a través de les xarxes socials. 

Els bombers preveuen continuar amb les mesures de pressió i la no realització d’hores extra un altre mes, si no hi ha una resposta clara a les seves demandes per part de la Generalitat. En tot cas, el parc de Bombers d’Ulldecona tornarà a romandre tancat demà dissabte, per falta de personal. 

Comentarios
Multimedia Diari