Els animalistes alerten d’una vaca morta a l’illa dels bous

Demanen celeritat en el procés de concurs públic que obrirà el Govern perquè un ramader es faça càrrec de la gestió de l’illa i dels animals. Pallarés afirma que l’adjudicació és imminent

12 octubre 2018 09:58 | Actualizado a 26 octubre 2018 16:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El col·lectiu animalista que periòdicament alimenta i vol protegir els bous salvatges de l’illa dels bous de Vinallop ha denunciat la mort d’una vaca, de nom Thais, aquesta setmana. Arran d’aquest succés, el col·lectiu ha demanat celeritat en el concurs públic per a la gestió dels bous, en què un ramader alimentarà i se’n farà càrrec de l’estat dels animals.

 El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, ha assegurat que el procediment ja està quasi en marxa i ha recordat que l’illa dels bous és «un dels problemes que no s’han pogut solucionar abans per l’article 155».

L’illa dels bous és una illa al mig del riu Ebre on habiten braus salvatges des de fa dècades i que van patir una greu situació de desnutrició a finals de l’estiu de 2016. Fins ara els animals han estat alimentats per l’acció voluntària de taurins i animalistes (i enguany hi ha hagut més pastures per la pluja), però el Govern va anunciar el passat estiu que es concediria la gestió d’aquests animals a ramaders del territori. 
Els braus no poden sortir de l’illa de Vinallop per qüestions de traçabilitat. Prèviament, Territori està fent uns controls veterinaris per determinar l’estat de salut dels bous. En aquest sentit, els animalistes han qüestionat si aquests controls s’han fet, donada la mort d’un dels animals aquesta setmana. Els animalistes així mateix han denunciat que el grup taurí que també alimenta els animals dóna als bous quilos de pebrot vermell que els provoca indigestions i diarrees.

Pallarés ha explicat al Diari que tan aviat com ell va tornar al càrrec el passat estiu es va posar fil a l’agulla a la situació de l’illa dels bous. «Ja està tot preparat perquè mitjançant un concurs públic es puguen presentar ramaders per fer la gestió integral de tota l’illa. El que passa és que l’Administració és lenta, però ja està tot llest». El concurs, segons Pallarés, s’obrirà de forma immediata i resulta «la millor solució per a tots».

 El col·lectiu animalista també vol que es retire el cadàver de la vaca Thais de l’illa per evitar problemes sanitaris a la resta d’animals. Davant d’això, Pallarés ha afirmat que comunicarà al Departament de Medi Ambient la mort de l’animal per determinar com procedir i que «abans també s’haurà de saber de què ha mort la vaca».

Comentarios
Multimedia Diari