Els més petits ajuden la Policia Local

Durant la Setmana de la Mobilitat a Tortosa uns 300 alumnes de tercer de primària han participat en l’activitat ‘peque-agents’

20 septiembre 2018 09:52 | Actualizado a 21 septiembre 2018 10:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els més petits es converteixen durant aquesta setmana en policies que vetllen pel bon comportament dels conductors amb l’activitat ‘peque-agents’

Tortosa se suma un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat i ho fa amb diverses accions conjuntes amb la Policia Local i els alumnes de primària de diversos centres de la ciutat. Una de les activitats més destacades i sol·licitades és la dels ‘peque-agents’, que consisteix que, durant tota la setmana, els alumnes de tercer de primària de 13 centres escolars de la ciutat acompanyen els agents del seu barri a vigilar les infraccions dels conductors, especialment les relacionades amb estacionaments.

L’activitat comença amb una presentació a l’aula per part dels agents de policia, on se’ls explica als nens que és el que faran, i se’ls parla sobre les diferents infraccions que poden trobar. El més sorprenent és que la majoria d’ells ja les coneixen i, en el moment que surten al carrer, les detecten ràpidament.

Els agents es van distribuint de dilluns a divendres entre els diferents centres, i les classes surten d’una en una, el que significa que van al carrer un grup d’aproximadament 20-25 nens, a banda dels agents i un professor. En total, al final de la setmana, uns 300 alumnes hi hauran participat.

«És una activitat molt sol·licitada i els nens i nenes s’ho passen molt bé», apunta el representant de la Policia Local a la Setmana de la Mobilitat, Francesc Camaré, qui afegeix que «a banda, per a nosaltres, l’activitat té un efecte d’amplificador del que no s’ha de fer a la via pública, perquè els nens ho aprenen i ho traslladen a casa, entre els seus familiars i amics». Ja fa uns 12 anys, aproximadament, que es realitza l’activitat, i sempre s’enfoca a nens de tercer de primària. «Tot i que encara són petits, és una edat en què ja saben que es pot i que no es pot fer, i són molt observadors», assegura Camaré.

Aprenentatge pràctic
Mentre recorren els voltants del col·legi, els alumnes detecten les infraccions, expliquen el perquè ho han fet malament i reflexionen en grup sobre quines són les conseqüències que poden generar. Immaculada Gisbert, professora de l’Escola el Temple, un dels centres que participa en l’activitat, explica al Diari que «és una activitat molt enriquidora de cara als nens, perquè els fa reflexionar. No només veuen que un cotxe està mal aparcat, sinó que també aprenen el perquè i que implica, quines conseqüències pot portar aquell vehicle mal estacionat de cara als altres».

Durant la volta, els nens ajuden els agents a detectar les infraccions i les ‘sancionen’ de manera simbòlica, amb un paperet preparat expressament per a l’activitat. Un avís signat pels ‘peque-agents’ que, segurament molts dels veïns de Tortosa s’han pogut trobar aquests dies als seus cotxes.

D’altra banda, durant la Setmana de la Mobilitat, els alumnes de primer de primària han visitat l’estació d’autobusos i els de sisè han participat en un concurs de dibuix.

Comentarios
Multimedia Diari