Els taurins presenten estudis en defensa del bou capllaçat

Els aficionats taurins celebren un acte a Amposta per debatre sobre aquesta modalitat de festeig

09 diciembre 2018 16:34 | Actualizado a 11 diciembre 2018 11:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre enguany per primera vegada té un estand propi a la Fira de Mostres d’Amposta, que s'ha celebrat a la capital del Montsià. L’entitat va celebrar l’acte «La festa dels bous des d’un punt de vista tècnic i científic», després de portar a terme, amb anterioritat, una taula rodona amb ramaders i una jornada sobre el paper de la dona en els actes taurins. 

En el decurs de l’acte es va presentar el llibre infantil Festejos populares para niños, de Juan Iranzo, amb la presència de l’autor. Tot seguit va celebrar-se una taula rodona per debatre sobre el bou capllaçat amb Javier Tarín, president de la Federació Espanyola de Bou de Corda, i el veterinari del Col·legi de Veterinaris de Tarragona Jordi Vendrell. «S’ha exposat com s’està treballant en altres territoris amb el bou de corda, i Jordi Vendrell ha donat la seua visió de la festa dels bous, concloent que no s’ha demostrat que hi haja cap comportament anormal en l’animal durant un bou embolat o capllaçat», ha explicat al Diari el president de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre, Santi Albiol. Cal recordar que el passat mes d’abril l’entitat ja va celebrar a Amposta una jornada tècnica del bou embolat, protagonitzada per diferents professionals del sector, veterinaris i professors universitaris, que van presentar diferents estudis relacionats. «Ara s’ha tornat a corroborar que les conclusions del passat mes d’abril són vàlides», afirma Albiol. 

El president ha explicat també que la temporada de festejos amb bous ha estat «tranquil·la», «sense cap tipus d’incidència», amb una xifra d’actes en la mitjana d’altres anys, uns 450 en 211 dies en 36 dels 52 municipis. A més, asseguren que tant els ajuntaments com els organitzadors de les festes de braus «executen cada cop més bé» els actes, i que la presència d’animalistes a les festes no ha suposat cap incident remarcable. 

 

Comentarios
Multimedia Diari