Els veïns d’Amposta escullen rehabilitar la façana fluvial

L’Ajuntament invertirà 150.000 euros en seguir millorant la imatge d’aquesta part de la ciutat, on ja s’ha actuat. Donar continuïtat al passeig Canal ha estat la segona opció més votada

12 diciembre 2018 09:47 | Actualizado a 15 diciembre 2018 20:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els veïns d’Amposta han escollit, en el marc dels primers pressupostos participatius de la ciutat, invertir 150.000 euros a rehabilitar la façana fluvial del municipi. El procés de pressupostos participatius d’Amposta és biennal, de forma que primer es reuneixen les propostes sorgides dels mateixos ciutadans i l’any següent s’executa el projecte guanyador. 

El projecte de rehabilitació de la façana fluvial, que preveu actuacions de millora de la façana en especial des del pont cap a la descàrrega del Canal, va ser votat per 1.383 persones en una de les quatre posicions. És, a més, la proposta que va ser escollida més cops com a primera opció, fet que l’ha convertit en la proposta guanyadora. Així, de les 1.383 persones que la van votar, fins a 528 la van escollir en primera opció i li van donar la puntuació màxima (4 punts); 340 persones la van escollir en segona opció (3 punts); 249 en tercera opció (2 punts) i 266 en quarta (1 punt).

Ara l’Ajuntament inclourà aquesta partida de 150.000 euros als pressupostos i estudiarà les accions a elaborar per netejar i il·luminar adequadament aquest espai. El nou projecte complementarà el que ja fa prop de dos anys va engegar el consistori amb la recuperació de l’arc gòtic de la façana i la neteja de la part que va des d’aquest arc cap a la desembocadura del riu Ebre.

Fins a 2.275 persones majors de 16 anys empadronades actualment a Amposta van participar en el procés de pressupostos participatius, xifra que representa un 13,01% del total de 17.390 persones. «Estem molt contents amb aquesta xifra de participació, és una dada molt bona mirant altres punts del país», ha afirmat en aquest sentit l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs.

Donar continuïtat al passeig Canal ha estat la segona proposta amb més punts (fins a 3.772). En aquest cas, 1.504 persones van votar aquesta opció, però la majoria ho va fer amb segona opció. La tercera proposta amb més puntuació ha estat la de vegetar i ombrejar les zones verdes, amb 3.287 vots. En aquest cas, fins a 1.410 persones van votar aquesta proposta (350 en primera opció). «Amb les altres opcions que han sortit rebem una informació molt valuosa per part de la ciutadania, veure quines són les seues preocupacions. I aquests projectes s’hauran de tenir en compte en el futur», ha declarat Tomàs.

També Carla Bonfill, de Microveus, que ha elaborat el procés participatiu, ha valorat que l’èxit de la participació és a causa que són propostes d’interès general i on tots els veïns se senten interpel·lats, perquè també s’han implicat tots els agents (l’Ajuntament també n’ha fet una campanya molt activa) i per la creació d’un procés específic i aplicat a Amposta.

Comentarios
Multimedia Diari