Els veïns de Tortosa volen contundència contra els actes vandàlics

Lamenten els danys que va sofrir la il·luminació del pont de l’Estat la setmana passada i demanen més presència policial als carrers 

18 septiembre 2018 11:15 | Actualizado a 25 septiembre 2018 11:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Associació de Veïns del Centre-Nucli Històric de Tortosa ha demanat «més contundència» davant actes vandàlics com els de la setmana passada al pont de l’Estat de la capital del Baix Ebre, quan uns desconeguts van arrencar part del cablejat d’il·luminació LED que ressegueix les arcades del pont i que l’il·luminen de diversos colors. 

«No és la primera vegada que es cometen actes vandàlics contra un pont que va costar molts de diners de reformar i que ha quedat tan bé. Demanem que s’actue amb contundència per part de la Policia Local i de l’Ajuntament de Tortosa», expressa el president de l’associació de veïns, Josep Baubí.

Així mateix, els veïns demanen més presència policial pels carrers, «tant de la Policia Local com dels Mossos d’Esquadra», en paraules de Baubí. «Possiblement, per evitar aquests actes, caldria augmentar la vigilància de nit pels carrers de la ciutat. No es poden consentir, són un atemptat contra la via pública i el patrimoni, que és de tots. Estem farts de gamberrades i d’incivisme», remarca. 

En aquest sentit Baubí recorda altres actes vandàlics com el trencament de jardineres o les pintades que van aparèixer fa uns mesos al Fortí d’Orleans. «Creiem que s’hauria d’aplicar l’ordenança d’incivisme amb tota la contundència. La gent continua embrutant els carrers de Tortosa, escopint, no recollint els excrements de gossos... I amb aquest darrer acte demostren ganes de fer mal».

L’Ajuntament de Tortosa  ja va fer una crida per trobar els responsables d’aquests nous danys al pont. «El govern municipal denuncia aquestes actituds i fa una crida a la col·laboració ciutadana perquè contactin amb la Policia Local si tenen coneixement dels fets i qui n’és l’autor o autors», expressava en un comunicat. L’Ajuntament ja ha reparat el cablejat d’il·luminació malmès pels vàndals. 

Comentarios
Multimedia Diari