Els veïns de l'Aldea escullen als pressupostos participatius tenir escola de música

Es tracta d’un projecte que feia molt de temps que es treballava, però que no havia pogut tirar endavant. La partida és de 80.000 euros

06 diciembre 2018 11:59 | Actualizado a 07 diciembre 2018 14:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els veïns de l’Aldea han escollit, mitjançant el procés de pressupostos participatius, posar en marxa l’escola de música al municipi.
Els 145 vots totals s’han repartit amb 49 vots presencials i 96 vots des de l’applicació mòbil dels pressupostos. La proposta guanyadora i elegida per la població ha estat posar en marxa l’escola de música, amb 56 vots.

Les altres opcions que es podien votar eren fer un pàrquing d’autocaravanes (4 vots); arranjar la zona sud de la plaça de l’Ajuntament (6 vots); instal·lar càmeres de videovigilància exteriors i retransmetre els actes per la plataforma YouTube (6 vots); eliminar barreres arquitectòniques (20 vots); ampliar la programació i formació cultural (4 vots); domotització de les Torres i nova oficina de Turisme (1 vot); arranjar l’espai del local de l’Associació de Dones i antic traçat via (9 vots); fer carril bici i enllumenat a l’Avinguda Catalunya (36 vots) i la instal·lació d’elements reductors de velocitat a l’Avinguda Catalunya, camí del Xoperal, polígon Mercaderies i polígon Catalunya Sud (3 vots). 

El regidor de Governació i de Participació Ciutadana, Simón Falcó, explica al Diari que posar en marxa l’escola de música és una de les preocupacions de la ciutadania dels últims anys. 

«Fa tres legislatures vam posar a disposició un local totalment equipat per portar a terme activitats i formació musical, i des de llavors s’han fet esforços per arrencar de forma oficial una escola municipal de música», explica Falcó. «S’ha intentat diversos cops i és un projecte que fa temps que es vol portar a terme. Ara, el regidor de Cultura Albert Borràs i la presidenta de la Banda Verge dels Prats s’han tornat a posar a treballar per a la seua posada en funcionament de forma oficial».

La partida destinada als pressupostos és de 80.000 euros. En les altres dos edicions d’aquest procés participatiu es van portar a terme l’adequació d’una de les places del barri de l’hostal i l’enderrocament del pont de la via de ferrocarril i l’adequament de voreres.
L’escola no només servirà per a la Banda Verge dels Prats, que compta amb una quarantena de músics i està en constant creixement, sinó per a tots aquells veïns i veïnes que tinguen inquietud musical «i que d’aquesta forma puguen gaudir d’ensenyament professional sense haver de marxar del nostre municipi», en paraules del regidor.

El tinent d’alcalde Falcó reconeix que en aquesta edició hi ha hagut una disminució en la participació en el procés dels pressupostos participatius, de forma que en pròximes edicions «es treballarà més perquè més gent participe, ja que amb això no estem contents».

Comentarios
Multimedia Diari