Els veïns decideixen el destí de 150.000 euros del pressupost del 2019

D’aquí a final d’any s’han programat assemblees, sessions de debat i un procés de votació presencial i ‘on line’ en què podran participar els ciutadans majors de 16 anys que estiguin o hagin estat empadronats al municipi

20 junio 2018 14:22 | Actualizado a 20 junio 2018 14:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amposta donarà veu als veïns perquè decideixin el destí de 150.000 euros del pressupost municipal de l’any que ve. La capital del Montsià s’afegeix així als ajuntaments que han decidit aplicar en els darrers anys els anomenats pressupostos participatius, però ho fa amb un model propi i diferent d’altres ciutats veïnes com Tortosa. Així per exemple, serà una iniciativa biennal, de manera que durant un any es durà a terme el procés participatiu i en el següent s’executarà inversió escollida pels veïns, segons detalla l’alcalde de la ciutat, Adam Tomàs. Aquest mes de juny es posa en marxa el procés de participació, pel que l’Ajuntament d’Amposta compta amb el suport tècnic de l’empresa Microveus. 
El proper 28 de juny hi ha convocada una assemblea informativa a l’Auditori municipal,  en la que es presentarà la iniciativa als veïns. 
El següent pas són unes sessions de treball, previstes als mesos de setembre i octubre, en les que s’han de posar sobre la taula i debatre les inversions que posteriorment es portaran a votació dels veïns. Aquestes sessions estan obertes a la ciutadania, amb especial atenció a membres de les associacions culturals i socials, entitats veïnals i activistes de la ciutat. 

Està previst que hi surtin les idees i necessitats que hi ha al municipi, en tres àmbits diferenciats que centraran tres sessions de treball diferents: Carrers (on es debatran millores a via pública), llocs (on caben les millores d’equipaments, per exemple), i «identitat», paraigües que fa referència a elements patrimonials o socials de la ciutat. Una trentena de persones prendran part a cada sessió. 

Posteriorment un equip tècnic farà una valoració de les propostes i la seva viabilitat. Haurà de quedar així un llistat de menys de deu inversions o propostes, que es portarà a votació de tots els veïns. La participació es podrà fer a través d’una votació presencial (en  butlletes) i de forma virtual, a través de l’aplicació de l’Ajuntament o de la pàgina web www.tufasamposta.cat. Podran votar els majors de 16 anys que estiguen empadronats (o que ho hagin estat) a la ciutat d’Amposta. «Així permetem, per exemple, que hi participin els estudiants que tot i ser fora de la ciutat, s’hi senten partícips», explica Adam Tomàs. Presencialment, es podrà votar a la seu del consistori però també en esdeveniments com ara la Fira de Mostres o la de Santa Llúcia. 

No es votarà una sola proposta, sinó que se’n prioritzaran diverses. Els resultats es coneixeran a finals de desembre, per incorporar la inversió o inversions guanyadores al pressupost municipal del 2019.

Comentarios
Multimedia Diari