Foment iniciarà a finals d’octubre les obres de cinc noves rotondes de l’N-340

Es construiran a les Cases d’Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Camarles, Sant Jordi d’Alfama (l’Ametlla de Mar) i l’Hospitalet de l’Infant

19 septiembre 2018 11:45 | Actualizado a 04 octubre 2018 12:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

D’aquí a un mes està previst que arrenquin les obres de les noves cinc rotondes que el Ministeri de Foment preveu construir al tram ebrenc de la carretera N-340 i fins a l’Hospitalet de l’Infant. El ministeri ha formalitzat el contracte d’obres de supressió de girs a esquerra en cinc interseccions de la carretera nacional, segons es publica al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) d’ahir. El pressupost de les obres és d’1,75 milions d’euros. 

Les cinc noves rotondes s’habilitaran als punts quilomètrics 1.062,5, 1.092,2, 1.071,5, 1.117 i 1.120,8 de la carretera nacional, a l’altura de les Cases d’Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Camarles, l’Ametlla de Mar i l’Hospitalet de l’Infant. Aquestes infraestructures formen part del projecte d’onze rotondes projectades pel Ministeri de Foment en el tram ebrenc de la carretera N-340, on ja es va implantar una doble línia contínua de 66 quilòmetres. Actualment, només estan en servei dues de les onze glorietes previstes, les quals s’ubiquen als termes del Perelló i de l’Ametlla de Mar.  

L’objectiu de la mesura és reduir la sinistralitat de la via, en un tram pel qual actualment ja no circulen camions de gran tonatge (que han estat desviats obligatòriament per l’autopista AP-7 amb bonificacions).  

Pel que fa a les noves rotondes que ara s’han de construir, en alguns casos corresponen a punts d’accés i sortida de nuclis urbans, com és el cas de les Cases d’Alcanar, Camarles o Sant Jordi d’Alfama a l’Ametlla de Mar.  

La millora d’aquestes interseccions es resoldrà mitjançant rotondes de 50 metres de diàmetre, tret de la de Sant Jordi d’Alfama, a l’Ametlla de Mar, que serà de 55 metres. Aquestes  infraestructures permetran la connexió de l’N-340 amb altres carreteres de la zona, així com amb els vials d’accés als diferents municipis, urbanitzacions, indústries i explotacions agrícoles properes.

Segons els projectes redactats, els accessos de l’N-340 a les glorietes s’han dotat de dos carrils a fi d’incrementar la capacitat i millorar el nivell de servei. «El criteri d’implantació seguit en tots els casos permet el millor aprofitament possible del ferm existent i una minimització de l’afecció a serveis i ocupacions», remarquen des de Foment. 

El projecte de les rotondes compta amb una forta oposició del moviment veïnal ‘Prou! AP-7 gratuïta ja!’, que denuncia que suposaran convertir la nacional en una via de segona i que fomenta encara més el desviament del trànsit cap a l’autopista.

Comentarios
Multimedia Diari