Francesc Gas declara pels llaços grocs a Roquetes

Veïns i representants polítics li han donat suport a les portes dels jutjats de Tortosa

20 septiembre 2018 15:45 | Actualizado a 20 septiembre 2018 15:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Més d’un centenar de persones s'han concentrat aquest matí davant dels jutjats de Tortosa per mostrar el seu suport a Francesc Gas, alcalde de Roquetes, que va ser cridat a declarar per l’aparició de llaços grocs al seu municipi durant la campanya electoral del 21D.

En sortir de la declaració, Gas ha assegurat que seguiran reivindicant «la llibertat dels presos i les preses polítiques, i defensant que la llibertat d’expressió no l’ha de poder coartar cap jutjat». Al seu entendre, «la connotació política dels fets és el que fa que haguem de passar pels jutjats nou mesos després d’haver-se produït».

L’alcalde ha declarat que «no hi havia cap motiu de delicte i que el poble té tot el dret a expressar els seus sentiments i la seva ideologia». «I en aquest cas ho va fer amb llaços grocs per reivindicar l’alliberament dels presos i les preses polítiques, i el retorn dels exiliats», ha afegit.

Gas considera «absurda» aquesta citació judicial «després d’haver demostrat que havíem complert amb tots els requeriments de la Junta Electora».

Davant la pregunta del jutge de com és que havien tornat a aparèixer pel poble llaços grocs i cartells exigint la llibertat dels presos després dels diferents requeriments que se li van enviar, Gas ha contestat  que «la gent del poble que reivindica la llibertat dels presos polítics és lliure de penjar o col·locar els llaços o cartells que cregui convenient». 

Segons detallà Xavier Faura, advocat de Gas i de la secretària de l’Ajuntament de  Roquetes, va ser la Junta Electoral de Zona qui va obrir d’ofici la investigació a partir de tres informes fotogràfics dels Mossos d’Esquadra davant la presència de llaços grocs en edificis i mobiliari públic, i d’una estelada a l’Ajuntament de Roquetes.

Faura es mostra convençut de poder aconseguir el sobreseïment de les acusacions.  «De cap manera pot prosperar el delicte perquè els fets deriven d’un moviment espontani del poble, fet al marge de la seva intervenció com autoritats municipals», ha dit.

Comentarios
Multimedia Diari