Francesc Xavier Arbó, alcalde de Benissanet:«Tenint dotze dies de festa, busquem varietat d’activitats»

El plat fort serà el concert de diumenge, que barreja la música de Los Guardians del Pont i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà

19 julio 2018 08:49 | Actualizado a 19 julio 2018 09:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Benissanet es troba enmig de la celebració de les Festes de Sant Jaume. Les activitats es van iniciar el divendres passat, dia 13, i s’allargaran fins al dimecres 25. El seu alcalde, Francesc Xavier Arbó, avança al Diari què és el més destacat d’aquests dotze dies de festa. 


El tret de sortida oficial de les Festes de Sant Jaume a Benissanet és aquest divendres, dia 20, però els actes ja van començar fa uns dies, veritat?

Sí, el divendres és la sortida oficial amb el pregó de festes i la nit dels quintos i quintes, però a Benissanet estem de festa des del divendres passat, dia 13. El dissabte passat es va celebrar la clàssica Festa del Riu, amb el concert de Miquel del Roig, Itaca Band i Sitxus!, una de les activitats més destacades de les festes.

Durant aquests dies ja s’ha pogut veure alguna novetat?

El diumenge passat vam comptar amb l’espectacle del conegut Mag Pota. És un dia en què acostumàvem a programar monòlegs, però creiem que s’ha d’anar renovant la programació i a la gent li agraden les novetats, per tant la resposta va ser molt bona. A Benissanet, tenint dotze dies de festa, busquem varietat d’activitats.

Quin serà el plat estrella d’aquests dies?

El diumenge a la nit tindrem l’actuació de Los Guardians del Pont i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, que homenatjaran el grup Sangtraït interpretant la Simfonia de les pedres i el vent. Hi seran Quim Mandado, Martín Rodriguez i Joan Cardoner, anteriorment membres d’aquest famós grup. Junts ens oferiran un mix que crec que pot ser molt interessant, fusionant, d’una banda, la música d’orquestra amb la delicadesa de les cordes dels violins; i d’altra banda, la força de les guitarres elèctriques. És un espectacle molt poc vist, és el segon cop que es fa a tot Catalunya i crec que serà el més destacat d’aquests dotze dies.


Què destacaria entre els actes més tradicionals, que es repeteixen any rere any durant les festes?

El divendres a la nit, després del tret de sortida oficial amb el pregó, hi haurà ball amb l’orquestra Jaimaica Show i la XXIX Festa de la Nit Jove, amb la presentació de quintos i quintes. Una nit que sempre és molt especial. Entre la població també destaca la fi de festa, el dimecres 25 de juliol, el dia de Sant Jaume, amb el sopar popular a la pista poliesportiva i els focs artificials. En els últims anys també destaca molt el correbars que tindrem dissabte.

Com es dóna la benvinguda oficial a les festes a Benissanet?

Durant la tarda s’organitza una cercavila amb la banda de música del poble i es fa un recorregut pels principals carrers del poble realitzant diverses parades per recollir els nous músics d’aquesta formació musical i, per últim, es passa a recollir el pregoner, que enguany és Eusebi Miró Moseguí. Eusebi és un veí del poble que tenia una petita botiga de reparació de bicicletes i també d’algun electrodomèstic. És una persona que es podria dir que ha entrat a totes les cases del poble, molt conegut i estimat per tothom. Per això vam creure que era la persona més indicada per, aquest any, oficialitzar el pregó de festes.

Deixant de banda el tema de les festes, quins projectes teniu entre mans actualment a Benissanet?

El projecte més destacat en què estem treballant ara mateix és l’obertura d’un nou Centre de Dia al poble. Un projecte econòmicament voluminós, amb un pressupost de 400.000 euros. Un centre totalment nou, amb planta baixa, jardí, i equipat amb les millors condicions i amb més comoditats que el que tenim actualment.  

Quin balanç en fa del treball dut a terme fins ara, durant aquests tres anys de mandat?

Realment s’ha fet molta feina durant aquests últims tres anys. El projecte més important acabat recentment ha estat la segona fase d’obres per canviar la xarxa potable del poble. Però són moltes les petites millores que hem anat realitzant, accions noves que han sortit d’imprevist i que hem intentat solucionar, al mateix temps que acomplíem amb tot allò promès en el nostre programa electoral. En els mesos que ens queden fins a les pròximes eleccions, el que intentarem és finalitzar la feina que ens falta de tot el que ens vam proposar des d’un primer moment. 

Comentarios
Multimedia Diari