Josep Jaimot, regidor d'Ascó: «cada any portem concerts i orquestres de primer nivell»

El regidor de festes destaca entre la programació la variada oferta musical, amb concerts de grups com Maldita Nerea o Jarabe de Palo

15 agosto 2018 09:56 | Actualizado a 18 agosto 2018 14:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

S’aproxima la Festa Major d’Ascó, que tindrà lloc a partir de demà, dimecres 15, i fins el proper diumenge 19, amb cinc dies intensos d’activitat molt variada. Com cada any, Ascó es caracteritza per la seva variada oferta musical, d’alt nivell i amb entrada gratuïta. Enguany, grups musicals com Jarabe de Palo, Maldita Nerea o Los Secretos estaran durant la Festa Major del municipi oferint les seves actuacions. El regidor de festes d’Ascó, Josep Jaimot Jiménez, explica al diari en aquesta entrevista els punts més forts de la Festa Major d’Ascó, destacant entre l’oferta musical també les orquestres locals. També avença algunes novetats d’enguany com  una exposició musical de tots els grups i conjunts que hi ha hagut al poble. 

Quin és el punt diferencial que caracteritza les festes d’Ascó?
La Festa Major d’Ascó es diferencia d’altres perquè cada any portem concerts i orquestres de primer nivell i, seguint la tònica d’anys enrere, tots són gratuïts. El motiu és que Ascó sempre ha apostat per la convivència amb els nostres pobles veïns i de la resta de la comarca. Ens agrada que ens visitin i, de la mateixa manera que nosaltres gaudim de la Festa Major, també volem que els que vénen de fora es diverteixin amb nosaltres. 

A nivell musical, quina oferta es podrà trobar enguany?
Tenim com cada any una oferta musical molt variada amb orquestres i grups de Catalunya i d’arreu del territori, totes de primer ordre. Pel que fa a les orquestres enguany podrem escoltar Costa València, Isaura, La Selvatana i Los Diablos. Els concerts que hem contractat són Jarabe de Palo, Los Secretos i Maldita Nerea. Vull fer també una especial menció a la nostra pròpia i important tradició musical, els nostres grups locals: Tangara, Himalaya i Malambo’s que, evidentment, també tindran un espai a la Festa Major. Es tracta d’un cartell pensat per a totes les edats i per a tots els gustos.

Com respon any rere any el públic a aquesta oferta musical gratuïta?
Espectacularment, la resposta és sempre la millor. Val a dir que cada any tenim una gran afluència de persones, tant del poble com de la resta de comarques, que ens omplen tots els espais de la Festa Major. Això enorgulleix molt la feina i l’esforç que es fa des de l’ajuntament.

Quins són els actes més tradicionals de les festes d’Ascó?
Són molts els actes tradicionals del municipi. Evidentment hem de destacar el pregó, però també són molt tradicionals i populars els Jocs de Plaça per als més petits, la Festa del Riu, les cercaviles i les exposicions.

Quines novetats hi ha aquest any? 
Com ja he comentat, Ascó és un poble amb una tradició musical molt important i arrelada. Per això enguany vam pensar que una bona manera de reconèixer aquest tret tan particular nostre podia ser muntar una exposició en la qual es puguin veure tots els grups i conjunts que hi ha hagut al poble des de sempre amb els seus integrants. Estic segur que agradarà tothom.

Algun altre acte a destacar?
M’agradaria destacar l’aposta cultural del Consistori envers el teatre. Per aquesta Festa Major ens vam decantar per una obra que ha estat durant sis mesos a la cartellera del Teatre Poliorama de Barcelona. Parlo d’El Llibertí dirigida per Joan Lluís Bozzo. Una comèdia que estic segur que agradarà tothom que hi assisteixi. A més, amb un preu popular de 10 euros l’entrada.

Qui és el pregoner d’enguany i per quin motiu?
Aquest any la pregonera serà Angelina Baxados Llop, una mestra de primària amb arrels a Ascó. L’equip de Govern vam acordar des del primer any que els pregons de la Festa Major els farien persones vinculades al poble. Cada any han estat persones que, tot i que no viuen a Ascó, hi tenen alguna relació o lligam.

Continueu amb el format de cinc dies intensos de festa, entenc que és un format que funciona, no? Per quin motiu?
Sí, ens funciona. Als veïns els agrada aquest format. Tota l’oferta, tant la musical com la cultural i tradicional, està molt diversificada. Tothom pot trobar el seu espai dintre la nostra extensa programació. Són cinc dies, com has dit, intensos i pensats perquè tot el poble en gaudeixi.

Comentarios
Multimedia Diari