La Fiscalia arxiva la investigació contra Ferran Bel pel referèndum de l'1-O quan era alcalde de Tortosa

El diputat del PDeCAT al Congrés reclama que s'apliqui el mateix criteri a la resta de batlles investigats

11 diciembre 2018 09:52 | Actualizado a 12 diciembre 2018 17:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha notificat al diputat al Congrés pel PDeCAT Ferran Bel que ha decretat l’arxiu de les diligències d’investigació que li van obrir pel referèndum de l’1 d’octubre, quan exercia el càrrec d’alcalde de Tortosa
Bel va anar a declarar davant la Fiscalia del Tribunal Suprem al mes de setembre de l’any passat, arran de la signatura del decret de suport a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. «En aquell moment es van obrir diligències d’investigació per part de Fiscalia  contra molts alcaldes», recorda Bel. A les Terres de l’Ebre, és el cas també de batlles  com el  d’Amposta, Adam Tomàs, el de Deltebre, Lluís Soler, el de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, o el de Roquetes, Francesc Gas, amb els quals es va reunir el president de la Generalitat Quim Torra en la seva recent visita al territori, per donar-los-hi suport. Bel va declarar al Suprem per ser aforat, mentre que la resta ho va fer a Fiscalia de l’Audiència de Tarragona. 
«Vam signar aquest decret abans que el referèndum estigués suspès pel Tribunal Constitucional, per tant, considerem que no hi havia cap motiu perquè aquesta acusació prosperés», remarca.
Arran de les diligències es va demanar informació a l’Ajuntament de Tortosa i altres instàncies i cossos de seguretat. 
Bel desconeix encara els fonaments en què es basa l’arxiu, però entén que senta precedent perquè també s’arxivin la resta de diligències obertes a alcaldes per l’1-O en d’altres instàncies judicials. 
«Estava segur que no havia comès cap delicte. És una mesura que es va aplicar a alcaldes per intentar coaccionar-los, però que no tenia cap sentit», afirma.
«Més enllà d’això, ara el que cal és que aquesta mesura es face extensiva a tots els alcaldes i alcaldesses que encara estan investigats i a tots aquells que encara no se’ls ha citat, ja no se’ls cite a declarar», comenta Ferran Bel al Diari. 
Al seu parer, no s’hagués hagut d’arribar mai a aquesta situació.  Bel també critica que ha estat més d’un any pendent de la resolució de la Fiscalia. ".

Comentarios
Multimedia Diari