La Galera tanca la pista poliesportiva per culpa dels sorolls dels esportistes

Els denunciants que han guanyat el judici tenen la casa al costat de la instal·lació d'aquesta localitat del Montsià

05 diciembre 2018 18:17 | Actualizado a 15 diciembre 2018 20:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Ajunament de la Galera, al Montsià, s'ha vist obligat a tancar la pista poliesportiva i prohibir-ne l'ús fins a nou avís, arran de la denúncia d'un veí, que viu al costat de la instal·lació, i que es queixa del soroll que fan els usuaris quan l'utilitzen.

Els veïns van presentar un recurs contenciós administratiu al jutjat de Tarragona i la sentència, ferma des del juny de 2018, obliga al consistori a tancar la pista, fer un anàlisi dels sorolls que s'hi generen i aplicar les solucions que se li proposin per minimitzar el malestar dels veïns.

Els denunciants demanaven també que es prohibís la celebració dels actes de les festes majors al poliesportiu però tant el contenciós de Tarragona, com el TSJC i el Suprem han avalat el dret de municipi a fer els balls i activitats festives a la instal·lació.

L'Ajuntament de la Galera ha prohibit l'ús de la pista poliesportiva per a activitats d'oci, esportives i d'esbarjo, en compliment a la sentència 235/16 de l'1 de setembre de 2016, del Contenciós Administratiu 2 de Tarragona, un cop la sentència és ferma, des del juny d'enguany, amb la ratificació dels recursos posteriors.

El consistori ha informat, a través de bans municipals i cartells informatius penjats a la instal·lació, que l'incompliment de la suspensió d'ús de la pista pot requerir l'actuació de "l'autoritat policial corresponent".

El consistori s'ha vist obligat a donar compliment a la decisió judicial que l'obliga a tancar i fer un estudi d'impacte acústic, que ja ha estat encarregat a una empresa homologada, amb un cost de 1.200 euros.

L'empresa definirà ara els pics registrats de superació de decibels permesos, que s'han detectat en dos moments del dia, i en determinarà els motius perquè l'Ajuntament pugui buscar una solució. La Diputació de Tarragona també està assessorant al consistori per resoldre la situació.

L'alcalde Ramon Muñoz ha lamentat haver de prendre aquesta dràstica mesura per una decisió judicial que no hauria tingut en compte la realitat dels municipi petits i davant la denúncia d'un únic veí de la zona.

Entre la casa del veí denunciant, que es va construir després del poliesportiu, i la pista ja existeix una mena de mampara per esmorteir el soroll però sembla que no ha estat suficient.

"Hi ha mes veïns allí que no s'han queixat mai. Molestar, tothom molestem. Hem de tenir una mica de paciència que tots tenim roba estesa. Tots fem soroll i molestem en algun moment donat", ha defensat l'alcalde. "La pista no és tan problemàtica com sembla. Als pobles som els que som, els nens han d'estar controlats, segurs i a prop de casa. No podem fer una pista a un quilòmetre del poble per no molestar el veïnat", ha afegit.

També el concert solidari de la Banda de Música Municipal en benefici de La Marató ha hagut de canviar d'ubicació perquè no es podrà fer al poliesportiu però Muñoz ha denunciat que els principals perjudicats són els nens i nenes que es queden sense una de les poques instal·lacions d'esbarjo del poble.

"A les ciutats hi ha molts llocs on anar però aquí van a la pista, xerren, juguen i està dins del poble i les mares i els pares estan tranquils perquè saben que estan prop", ha defensat l'alcalde.

Comentarios
Multimedia Diari